Λάμπρου: «Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» από τον Μάριο Κάτση ή αλλιώς «στρίβειν δια του αρραβώνος».

«Είναι πλέον βέβαιο ότι όσο η απαξιωμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνειδητοποιεί ότι οδηγείται σε εκλογική συντριβή, τόσο η παραπληροφόρηση και οι επιθέσεις λάσπης θα πληθαίνουν»

Αντί να απαντήσει στις σοβαρές καταγγελίες μας για την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου, που είχε σαν αποτέλεσμα μια 48χρονη μητέρα να χάσει αβοήθητη τη ζωή της και για τη διάλυση της δημόσιας Υγείας στη Θεσπρωτία, κατέφυγε σε αναφορές για άσχετα θέματα, στην παραπληροφόρηση και σε μισές αλήθειες.

Η μισή όμως αλήθεια αποτελεί το μεγαλύτερο ψέμα, και επειδή η ΝΔ είναι σοβαρό κόμμα που λέει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αλήθεια στους πολίτες, ο Θεσπρωτικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει τα ακόλουθα:

1) Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φερέφωνά του αποκρύπτουν σκόπιμα το γεγονός ότι ο κ. Δημητριάδης υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Φλώρου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκισή του. Αποσιωπούν επίσης ότι ο Φλώρος διώχθηκε και φυλακίστηκε επί διακυβέρνησης ΝΔ και απελευθερώθηκε, πρόσφατα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λόγω των εγκληματικών νόμων που ψήφισαν οι υπουργοί των κ. Τσίπρα και Καμμένου

2) Το 2013, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αντώνης Μπέζας που ήταν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δεν απέλυσαν ούτε έναν εργαζόμενο (ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό) στο χώρο της Υγείας. Οι γιατροί που μπήκαν σε διαθεσιμότητα λίγων ημερών επαναπροσλήφθηκαν στο ΠΕΔΥ ή με νέες συμβάσεις στον ΕΟΠΥΥ. Έτσι, όμως, προχώρησε η ενοποίηση της διασπασμένης έως τότε Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Μια μεταρρύθμιση της ΝΔ, χάρις στην οποία ο κ. Πολάκης και η συνοδεία του έκαναν τα εγκαίνια – παρωδία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, που δεν είναι ΤΕΠ, και στο οποίο στεγάζονται ενωμένες οι δύο δομές ΠΦΥ, το προσωπικό δηλαδή του Κέντρου Υγείας και της Μονάδας ΠΕΔΥ Ηγουμενίτσας.

3) Οι δαπάνες για τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας (λειτουργικά έξοδα, μισθοδοσία, εφημερίες) την περίοδο 2015-2017 (της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), είναι κατά μέσο όρο κατά 22% μικρότερες από εκείνες της αντίστοιχης περιόδου 2012-2014 (της κυβέρνησης ΝΔ). Σε αντίθεση με τις υποσχέσεις σας, υποχρηματοδοτείτε επικίνδυνα την Υγεία.

4) Η πολυδιαφημισμένη πρόχειρη και αποσπασματική «νέα» Πρωτοβάθμια Υγεία που δρομολογεί το δίδυμο της συμφοράς των κ. Πολάκη και Ξανθού, έχει καταλήξει σε τεράστιο φιάσκο. Μετά τις ελάχιστες έως ανύπαρκτες και υποστελεχωμένες ΤΟΜΥ, τέθηκαν σε ισχύ νέες συμβάσεις με τους «αόρατους» οικογενειακούς γιατρούς, προκαλώντας χάος και σκορπίζοντας ανασφάλεια και σύγχυση σε ασφαλισμένους και επαγγελματίες της Υγείας.

5) Η εγκατάσταση απινιδωτών σε ολόκληρη την Ήπειρο είναι μια πολύ σωστή πρωτοβουλία που συνοδεύεται με σεμνές τελετές παράδοσης, στις οποίες δεν έχει καμιά σχέση η ΝΔ. Γίνεται κυρίως από την ιδιωτική πρωτοβουλία, που έρχεται να καλύψει το κενό της κυβερνητικής ανικανότητας και αναλγησίας.

Είναι πλέον βέβαιο ότι όσο η απαξιωμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνειδητοποιεί ότι οδηγείται σε εκλογική συντριβή, τόσο η παραπληροφόρηση και οι επιθέσεις λάσπης θα πληθαίνουν. Προοιωνίζεται η πιο βρώμικη προεκλογική περίοδος της Μεταπολίτευσης και ο εκχυδαϊσμός της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ελπίζαμε ότι σαν νέος άνθρωπος δεν θα ακολουθούσες αυτό τον ολισθηρό δρόμο.

Δυστυχώς διαψευδόμαστε…

ΥΓ1. Πότε θα λειτουργήσει επιτέλους κανονικά το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου;
ΥΓ2. Που βρίσκεται το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου και γιατί δεν χρησιμοποιείται;

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!