Αναφορά από Μ.Μ.Ε. στην πορεία του π. Ηλία Μάκου στο χώρο της θεολογικής επιστήμης

Έχει συγγράψει και θεολογικές μελέτες, που έχουν αποσπάσει επαίνους από επιστημονικούς φορείς, ενώ δύο βιβλία του από τις εκδόσεις "Αρμός" αναφέρονται σε θρησκευτικά θέματα

Με αφορμή το άρθρο του ιερέα της Ι.Μ Παραμυθιάς, π. Ηλία Μάκου για την αναγκαία και ορθή απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να επιτρέψει το δεύτερο γάμο κληρικών, που προκάλεσε πανελλήνια συζήτηση, μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στην πορεία του στο χώρο της θεολογικής επιστήμης.

Να σημειωθεί ότι ο π. Ηλίας Μάκος έχει και νομικές σπουδές, αλλά τα δημοσιεύματα επικεντρώθηκαν στις θεολογικές του σπουδές (δείτε παρακάτω, ενδεικτικά και μόνο, το αντίγραφο πτυχίου και την αναλυτική βαθμολογία του από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών), τις οποίες ολοκλήρωσε ως αριστούχος (9,63).

Ο π. Ηλίας Μάκος, μεταξύ άλλων, έτυχε και τιμητικής υποτροφίας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (δείτε παρακάτω τη σχετική βεβαίωση).

Επίσης τέσσερις φορές έχει τιμηθεί για τις επιδόσεις του στο Πανεπιστήμιο από τη Φοιτητική Εστία Τοσίτσα (δείτε παρακάτω τη βεβαίωση της Φοιτητικής Εστίας Τοσίτσα).

Έχει συγγράψει και θεολογικές μελέτες, που έχουν αποσπάσει επαίνους από επιστημονικούς φορείς, ενώ δύο βιβλία του από τις εκδόσεις “Αρμός” αναφέρονται σε θρησκευτικά θέματα.

Και δεν τα γράφουμε αυτά για να προβάλλουμε το πρόσωπο, αλλά για να δείξουμε ότι ο τόπος μας διαθέτει επιστήμονες, που εργάζονται με ζήλο σε διάφορους τομείς, προκειμένου να προσθέσουν το δικό τους μικρό λιθαράκι στην εξέλιξη των πραγμάτων.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!