Θεσπρωτών Αντάμωμα ή Θεσπρωτών Αγλάϊσμα. Του Θωμά Οικονόμου

H πρωτοβουλία της περιφερειακής ενότητας Θεσπρωτίας στφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ένωσε όλους του Θεσπρωτούς...

Με ευκαιρία της διοργάνωσης της κορυφαίας καθολικά αναγνωρισμένης πολιτιστικής εκδήλωσης “αντάμωμα των Θεσπρωτών”, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της περιφερειακής ενότητας Θεσπρωτίας που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ένωσε όλους του Θεσπρωτούς, εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια στην διοργανώτρια αρχή και σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της παραπάνω εκδήλωσης.

Ιδιαίτερα τα εύσημα ανήκουν και αξίζουν δικαιωματικά στην ψυχή και πρωταγωνίστρια, Ηλιάνα Σπανοπούλου, περιφερειακή σύμβουλο που εμπνεύστηκε προγραμμάτισε και υλοποίησε το παραπάνω επίτευγμα.

Απέδειξε έμπρακτα οτι δεν την συγκινούν τα αξιώματα άλλα από οποιοδήποτε ρόλο αθόρυβα δημιουργικά και με ανιδιοτέλεια, παράγει συνειδητά συλλογικό θετικό έργο.

Πρέπει όμως να υπογραμμιστεί ότι στην προσπάθεια της αυτή για την αναβάθμιση και ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας, που μετουσιώθηκε σε πράξη με το “Αντάμωμα των Θεσπρωτών”, αν και ανευ χαρτοφυλακίου, συνάντησε αδικαιολόγητα εμπόδια από θεσμικούς εκπροσώπους στους οποίους έχει ανατεθεί η άσκηση θεσμικά του τομέα του πολιτισμού, οι οποίοι επιμελώς “κρύφτηκαν δοξαζομενοι”, μην έχοντας την ανωτερότητα αναγνώρισης του δικαιώματος εμπνευσης και προσφοράς, άλλων θεσμικών εκπροσώπων.

Η Ηλιάνα Σπανοπούλου, υπερπήδησε όμως επιτυχώς κάθε εμπόδιο και έκοψε το νήμα γνωρίζοντας καλά και τα ομαδικά αθλήματα του στίβου, λόγω και της ιδιότητας ως αντιπροέδρου στο ΣΕΓΑΣ Ηπειρου.

Τελικά αποτελεί νομοτελειακό κανόνα, οτι όλοι οι ασχολούμενοι με τα κοινά πρέπει να τολμούν και να δρουν, για να κρίνονται, συγκρίνονται και να διακρίνονται

In this article

Join the Conversation