Ο σύλλογος εκπαιδευτικων Π.Ε Θεσπρωτιας για την χορηγία Ενεργιακής στα σχολεία

"Οι Δήμοι της περιοχής μας , αφού συναίνεσαν στα σχέδια των εταιρειών ,ανέλαβαν τώρα και την επικοινωνιακή τους πολιτική"

Διανομή σχολικών ειδών, μέσω των Δήμων, από εταιρεία εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και την κατηγορηματική μας αντίθεση στη διανομή σχολικών ειδών που ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι Δημοτικές Αρχές των Δήμων της Θεσπρωτίας για λογαριασμό εταιρείας που έχει αναλάβει την έρευνα για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Η εξόρυξη των υδρογονανθράκων θα έχει καταστροφικές συνέπειες γιατο περιβάλλον , για την υγεία και τη ζωή μας και για τις υφιστάμενεςδραστηριότητες.

Συνιστά ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώραςκαι εγκυμονεί πρόσθετους κινδύνους και εμπλοκές σε ανταγωνισμούς γιατο λαό μας και για τους λαούς της περιοχής.

Οι Δήμοι της περιοχής μας , αφού συναίνεσαν στα σχέδια των εταιρειών ,ανέλαβαν τώρα και την επικοινωνιακή τους πολιτική.

Επιχειρούν να«χρυσώσουν το χάπι» για να καμφθούν οι λαϊκές αντιστάσεις καιλειτουργούν ως «πλυντήριο» για τις εταιρείες εξόρυξης.

Πατούν σε ένα υπαρκτό πρόβλημα ,τη δυσχερή οικονομική θέση , στηνοποία βρίσκονται πολλές οικογένειες συμπολιτών μας , θύματα αυτής τηςπολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Είναι η ίδια πολιτική που απ’ τημια φέρνει φτώχεια και ανεργία και απ’ την άλλη στηρίζει τα κέρδη τωνμεγάλων μονοπωλιακών ομίλων .Καταδικάζουμε τη στάση των Δημοτικών Αρχών και καλούμε τουςσυλλόγους διδασκόντων , στα σχολεία των οποίων έφτασαν τα σχολικάείδη, να τα επιστρέψουν στους αποστολείς τους.

Η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Εδώ δεν είναι αποικία τωνεταιρειών εξόρυξης για να μοιραστούν « χάντρες» και «καθρεφτάκια» στους ιθαγενείς.

Με τους αγώνες μας θα ματαιώσουμε τα σχέδιά τους , θα ανατρέψουμε την πολιτική τους.

In this article

Join the Conversation