Η Κληρονόμος του Ποταμού. Ένα βιβλίο κεντημένο με τους θρύλους του ποταμού των στεναγμών

Μια ιστορία που, περνώντας μέσα από τον θάνατο, υμνεί τη ζωή!

1960 – Η μυστηριώδης γυναίκα που περιδιαβάζει στις όχθες του Αχέροντα χαρίζει τις γνώσεις της στη δεκαεξάχρονη Φιλίτσα. Η τελευταία φτάνει στην Αθήνα, αλλάζει το όνομά της σε Ρόζα και χτίζει μια αυτοκρατορία από το μηδέν. Η πολυτάραχη ζωή της Ρόζας σημαδεύεται από μεγάλους έρωτες, ισχυρές ίντριγκες, έντονα μίση κι ένα σκοτεινό μυστικό που καλείται να περιφρουρήσει πάση θυσία, ακόμα και με την ίδια της τη ζωή.

2017 – Η δολοφονία της πασίγνωστης πλέον Ρόζας Παλαιολόγου συγκλονίζει το πανελλήνιο και ο διάσημος ερευνητής Χρήστος Βαράγκης μαζί με την εγγονή της, τη Λευκή, καλούνται να λύσουν το μυστήριο. Όσο περνά ο καιρός, εισχωρούν όλο και πιο βαθιά σε έναν λαβύρινθο μίσους και θανάσιμων εχθρών. Κι ενώ αναζητούν τη λύση στο παρελθόν, η βοήθεια έρχεται ανέλπιστα από το αγερικό του ποταμού. Ποια είναι η μυστηριώδης Λευκοθέα που αναδύεται από τα πέπλα του χρόνου και φαντάζει φτιαγμένη από τα αθάνατα νερά; Θα καταφέρουν να λύσουν τους γρίφους της Ρόζας, έτσι όπως φαίνεται η ίδια να τους καθοδηγεί μέσα από τα έργα αρχαίων δημιουργών που έχουν υμνήσει τον επιβλητικό Αχέροντα;

Ένα βιβλίο κεντημένο με τους θρύλους του ποταμού των στεναγμών και των μυθικών παραποτάμων του, που διέσχιζαν τον Άδη. Μια ιστορία που, περνώντας μέσα από τον θάνατο, υμνεί τη ζωή!

Απόσπασμα Βιβλίου

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ

Το φεγγάρι λούφαξε τρομαγμένο πίσω από τα ζοφερά νέφη κι εκείνα ρούφηξαν αχόρταγα το φως του, βυθίζοντας την κοιλάδα του ποταμού στο βαθύ σκοτάδι. Οι λαμπεροί σταλακτίτες των άστρων έπαψαν μεμιάς τον ακτινοβόλο παλμό τους και ξεθώριασαν ένας ένας στον θόλο του ουρανού. Ανάσα ανθρώπου δεν υπήρχε τριγύρω, μόνο τα άφοβα στοιχειά και τα πλάσματα του δάσους που αλάλιασαν από το φοβερό θέαμα στην άκρη του ψηλού βράχου. Ακόμα και η  μητέρα Γη κράτησε τρομαγμένη την ανάσα της.
Μπροστά στο άνοιγμα της Σπηλιάς, στο σημείο που ενώνονταν τα Τρία Αθάνατα Ποτάμια* μια τιτάνια μορφή πυργώθηκε αγριεμένη και φοβερή. Το πέτρινο βλέμμα του Άνακτα** σάρωσε το βασίλειό του και οι ποταμοί μούδιασαν κρατώντας ακίνητα τα νερά τους. Κρουστάλλιασαν τα νέφη, πάγωσε ο αέρας, σταμάτησαν και οι ατρόμητες καρδιές των αγριμιών, νιώθοντας την οργή του να παραλύει το Σύμπαν. Τα μαύρα, μακριά μαλλιά αναδεύτηκαν σαν ζωντανά φίδια στους αγέρωχους ώμους και το χέρι που κρατούσε το ιερό σκήπτρο υψώθηκε στον ουρανό, μια μελανή φτερούγα που έκανε ολόκληρη την Πλάση να φρίξει.
Ο Άρχοντας ήταν θυμωμένος! Ο Άρχοντας ζητούσε εκδίκηση! Ένα αλύχτισμα έσκισε την απόλυτη σιωπή κι εκείνος έμπηξε δυνατά το ραβδί τρεις φορές στον ομφαλό της γης. Ήταν λες και σείστηκε ολόκληρος ο κόσμος κι ευθύς ο Μαύρος Καβαλάρης τινάχτηκε ετοιμοπόλεμος πάνω στον μαύρο του κέλητα, υπακούοντας σεβαστικά τις βουλές του Θεού. Μαζί του ξαμολήθηκαν στον ουρανό και οι Κήρες,*** σκληρίζοντας θανατερά, μια αγέλη αδηφάγες ύαινες που ούρλιαζαν για τη λεία τους.
Το ταξίδι του Καβαλάρη μόλις είχε ξεκινήσει και το ποτάμι δε γύρναγε πια πίσω! Ο Βαρκάρης είδε το θέαμα και κούνησε πένθιμα το κεφάλι του. Τα  σκελετωμένα δάχτυλα έλυσαν τρέμοντας το σκοινί από τη δέστρα του και η σάπια βάρκα απομακρύνθηκε τρίζοντας μέσα στην ομίχλη και στα ακίνητα νερά του Αχέροντα. Ο Άνακτας είχε διατάξει. Κι εκείνος απόψε είχε δουλειά να κάνει. Έπρεπε να περάσει απέναντι μια αμαρτωλή ψυχή. Μια ψυχή που είχε διαπράξει το πιο φοβερό ανάμεσα σε όλα τα αμαρτήματα των θνητών… Είχε προκαλέσει τη μάνητα του Θεού…

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος.
Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΝΝΕΤΑΣ, ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ. Η ΓΗΤΕΥΤΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ και ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΥΡΑΣ.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία, Κοινωνικό, Μεταφυσικό, Περιπέτεια, Αισθηματικό
ISBN:978-618-01-2668-6
ISBN Ebook: 978-618-01-2669-3

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!