Ο Μ. Κάτσης για τους πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση

Όλα τα ποσά στους πίνακες

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης, με 60% μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά τα πρώτα χρόνια της. Εμείς με στοχευμένες δράσεις την βγάλαμε από την κρίση, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους και η σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση είναι συντριπτική.

Νομίζω ότι όσοι μιλούσαν για την χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, οφείλουν μια συγγνώμη προς τους πολίτες για τα πεπραγμένα τους

Ο νομός μας παίρνει ότι του αναλογεί και με το παραπάνω. Από τον Φιλόδημο και μόνο, κατευθύνονται το 2018, στην Ήπειρο γύρω στα 37εκ € , για την υλοποίηση βασικών υποδομών στην ύδρευση, την αποχέτευση, την αντιπλημμυρική προστασία, την επανάχρηση δημοτικών κτηρίων, την αγροτική οδοποιία, τα μηχανήματα έργου, τις παιδικές χαρές κ.α .

Σε όλα αυτά η Θεσπρωτία συμμετέχει και με τους 3 δήμους με δεκάδες έργα πνοής αξίας πάνω από 2.5εκ € και έπεται συνέχεια. Αν συνυπολογίσουμε και τα έργα του ΠΔΕ και του ΕΣΠΑ μιλάμε για μια συνθήκη που διαμορφώνει μια τελείως διαφορετική μέρα στον τόπο μας όταν αυτά ολοκληρωθούν.

Είναι ευθύνη των τοπικών αρχών να συμμετέχουν με ώριμες μελέτες και να κατανείμουν τα έργα σε όλη την επικράτεια και σύμφωνα με τις ανάγκες και μάλιστα με αποτελεσματικότητα ώστε να μην χάνονται ευκαιρίες.

Οι πολίτες μπορούν και πρέπει πλέον να διεκδικούν πράγματα που βελτιώνουν τους όρους διαβίωσης τους.

Μάριος Κάτσης

 

In this article

Join the Conversation