Στα “‘αρματα” η τοπική Ενωση Συναταξιούχων ΟΑΕΕ. Με λεωφορείο για την πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την «προσωπική διαφορά» ΔΕΝ καταργεί τις τεράστιες περικοπές, Δεν αναιρεί την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ΔΕΝ αναιρεί τις μεγάλες μειώσεις στις νέες συντάξεις

Οι πολύχρονοι και πολύμορφοι Αγώνες των Συνταξιούχων σε όλη την Ελλάδα, ανάγκασαν την κυβέρνηση να αναβάλει το Νόμο Κατρούγκαλου, που μειώνει το κόψιμο των συντάξεων.

Ωστόσο το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την «προσωπική διαφορά»: ΔΕΝ καταργεί τις τεράστιες περικοπές που έχουν ήδη γίνει, Δεν αναιρεί την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ΔΕΝ αναιρεί τις μεγάλες μειώσεις στις νέες συντάξεις( μετά το 2016), ΔΕΝ διασφαλίζει σε μόνιμη βάση τους συνταξιούχους και «παγώνει» όλες τις συντάξεις για τα επόμενα τέσσερα τουλάχιστον χρόνια. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες.

Ο μοναδικός δρόμος διεκδίκησης των αναδρομικών στις συντάξεις μας, όπως και όλων των κλεμμένων αποθεματικών είναι ο ΑΓΩΝΑΣ. Για αυτό σας καλούμε στην Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη στην πλατεία Συντάγματος στις 12.30 το μεσημέρι και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:
· Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωσης με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
· Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
· Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.
· Άμεση απόδοση των δώρων.
· Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας.
· Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.
· Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
· Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις. Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες.

Το λεωφορείο θα αναχωρήσει το Σάββατο 15/12/2018 στις 5 το πρωί από το ΠΑΝΘΕΟΝ.

In this article

Join the Conversation