Μπλόκο εκπαιδευτικών στα διόδια

Για το αντίτιμο των διοδίων, χωρίς καμία έκπτωση ή απαλλαγή

Συμβολική κινητοποίηση στα διόδια της Τύριας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά και είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων, χωρίς καμία έκπτωση ή απαλλαγή.

Το κόστος για τους ίδιους ξεπερνά τα ογδόντα ευρώ το μήνα ενώ από τις αρχές του έτους θα εκτοξευθεί λόγω των αυξήσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί στους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού.

Σημειώνεται ότι σήμερα το κόστος στην Τύρια φτάνει στα 2,10 ευρώ ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα ανέρχεται στα 3,40!

Για τους εκπαιδευτικούς που καλύπτουν το κόστος της καθημερινής τους μετακίνησης η επιβάρυνση είναι πολύ μεγάλη.. Κι αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν με το συμβολικό κλείσιμο.

Ti ανάφεραν οι εκπαιδευτικοί:

Στην απόφαση δεν υπάρχει μέριμνα για τους εκατοντάδες εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που έχοντας ως έδρα κυρίως τα Ιωάννινα μετακινούνται προς τη Θεσπρωτία καθημερινά και καταβάλουν τα τέλη διοδίων για πάνω από δέκα χρόνια, παρά τις έντονες αντιδράσεις και τα σχετικά υπομνήματα συνδικαλιστικών φορέων.

Χαρακτηριστικό του εύρους των μετακινήσεων αυτών είναι ότι μόνο οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μετακινούνται καθημερινά από τα Ιωάννινα προς τη Θεσπρωτία ξεπερνούν τους τριακόσιους.

Μάλιστα συχνό είναι το φαινόμενο εργαζόμενοι να μετακινούνται προς τη Θεσπρωτία και από ακόμη πιο μακρινές περιοχές (π.χ Γρεβενά, Κοζάνη) πληρώνοντας ακόμη περισσότερα τέλη διοδίων.

Διεκδικούμε:
– Να επεκταθεί άμεσα η απαλλαγή διοδίων για τους εργαζόμενους με έδρα εκτός Θεσπρωτίας που μετακινούνται καθημερινά προς τη Θεσπρωτία.
– Να ακυρωθεί κάθε συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες και να σταματήσει η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού ΑΕ.
– Να σταματήσουν τα σχέδια για άνοιγμα και νέων σταθμών διοδίων.
– Να καταργηθούν όλα τα διόδια στους οδικούς άξονες όλης της χώρας και να γίνουν όλα τα έργα υποδομής, ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερα και με ασφάλεια ο λαός, χωρίς να πληρώνει χαράτσια.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!