Και οι Πολωνοι γεύτηκαν Ήπειρο στη Grecka Panorama

Λιγες (σε αριθμό) οι επιχειρήσεις, αλλα δίνουν το ερέθισμα και σε άλλες επιχειρήσεις να επιδιώξουν τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχες εκθέσεις

Μια από τις πλέον αποδοτικές, ως προς την προώθηση των ηπειρωτικών προϊόντων ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε διεθνή Έκθεση, ήταν αυτή στη Grecka Panorama, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 1 και 2Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Όλες οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην αποστολή της Περιφέρειας εκτός των πωλήσεων που πραγματοποίησαν, είχαν συναντήσεις με εμπορικούς αντιπροσώπους, με τους οποίους και συνήψαν συμφωνίες διάθεσης των προϊόντων τους.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για την τοπική οικονομία και δίνει το ερέθισμα και σε άλλες ηπειρωτικές επιχειρήσεις να επιδιώξουν τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχες εκθέσεις, προκειμένου να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους.

Εκτός όμως της επιτυχημένης προώθησης των προϊόντων, η Grecka Panorama, είχε δώσει έμφαση στον τουρισμό και στη γαστρονομία,συγκεντρώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των Πολωνών επισκεπτών, με τηνεπισκεψιμότητα να ξεπερνά κάθε προηγούμενη χρονιά.

Ως προς τον τουρισμό, θετικές είναι οι εκτιμήσεις για προσέλκυση πολωνώντουριστών στην Ήπειρο, όπως αυτές προέκυψαν από τις συναντήσεις που είχεμε tour operators η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας κ.Ιουλία Μαρκούλα.

Τα συγχαρητήρια προς την Περιφέρεια Ηπείρου για την εν γένει οργανωμένηπαρουσία της, εξέφρασε στα μέλη της αποστολής ο Πρέσβης της Ελλάδοςστην Πολωνία κ. Ευάγγελος Τσαούσης, ο οποίος και επέλεξε το περίπτερό τηςγια να δώσει την επίσημη συνέντευξη Τύπου.

Ξεχωριστή αναφορά στην παρουσία της Ηπείρου στην Grecka Panoramaέκανε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο ανέφερε πως «ειδικά ηΠεριφέρεια Ηπείρου είχε μεγάλη παρουσίαση και εκπροσώπηση για τοντουρισμό και τα προϊόντα της, καθώς μαγειρεύονταν και προσφέροντανπαραδοσιακές συνταγές με λουκουμάδες και τραχανά».

Τις ηπειρωτικές γεύσεις ετοίμαζε το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων, στο πλαίσιο τωνεκπαιδευτικών του δράσεων και το οποίο φιλοξενήθηκε από την ΠεριφέρειαΗπείρου.Το συντονισμό της επιχειρηματικής αποστολής είχε η κ. Σοφία Φούκη.

Στην αποστολή συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Υπαίθρου Πρωτογενούς Τομέα & Προστασίας Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων του ΔήμουΙωαννιτών κ. Βάσω Μέγα, η οποία είχε συναντήσεις με εκπροσώπουςτουριστικών και εμπορικών επιχειρήσεων της Πολωνίας.

Να σημειωθεί πώς το 2019 είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ελληνο-πολωνικών διπλωματικών σχέσεων και ήδη είναι υπό συζήτηση η διοργάνωσηενός μεγάλου «roadshow» σε μεγάλα κέντρα και προορισμούς και των δύοχωρών για την ενίσχυση των τουριστικών και επιχειρηματικών σχέσεων τωνδύο λαών, με την Περιφέρεια Ηπείρου να εξετάζει ήδη τη συμμετοχή της στιςεκδηλώσεις με στόχο την προβολή της ως προορισμού «των τεσσάρωνεποχών»

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην αποστολή της Περιφέρειας ήταν οιεξής:

Μέλι Ηπειρωτικής Γης, Σαπωνοποιία Πανδώρα, Βότανα Κομίνη, Ελαιόλαδο Biogreen, Κτήμα Ευδοξία, Μελωδία μέλι, Αιθέρια έλαια Κίτσος.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!