Καχριμάνης: «Υπόδειγμα για τον δημόσιο τομέα η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας»

Τους εργαζόμενους στις δράσεις Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου συνεχάρη και ευχαρίστησε για την ευσυνειδησία και το έργο τους, ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης

Ο Περιφερειάρχης, τόνισε μεταξύ άλλων, πώς η λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακρίνει τους εργαζόμενους σε αυτή, αποτελούν και ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργεί ο Δημόσιος Τομέας προς όφελος των πολιτών.

Αναφερόμενος στις χιονοπτώσεις και τις ισχυρές καταιγίδες που εκδηλώνονται σχεδόν όλο τον Ιανουάριο, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι τα προβλήματα -και παρά την έκταση των φαινομένων – αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά και η Ήπειρος ξεχώρισε ως προς την βατότητα του οδικού δικτύου της από άλλες όμορες περιοχές που αντιμετώπισαν ανάλογα προβλήματα και εξυπηρετήθηκε κατά τον καλύτερο δυνατό ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών της. Το αποτέλεσμα αυτό το απέδωσε στη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, αρχών και δήμων για να προσθέσει ότι η Περιφέρεια συνέδραμε αδιακρίτως όλους τους δήμους.

Ακόμη ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο έργο της Περιφέρειας για τον καθαρισμό τάφρων και χειμάρρων, σημειώνοντας πώς από τον Αύγουστο που η αρμοδιότητα με τον «Κλεισθένη» περιήλθε στις περιφέρειες, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις και καθαρίστηκαν περιοχές που ήταν ακαθάριστες ακόμη και για 40 χρόνια. Χάρη στις εργασίες αυτές, όπως εκτίμησε, έχουν ελαχιστοποιηθεί οι πιθανότητες πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων.

Τέλος αναφέρθηκε και στις φθορές που έχουν προκληθεί στα οδοστρώματα του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου από τα χιόνια και τις βροχές, συνιστώντας στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί μέχρις ότου επουλωθούν οι λακκούβες. Εξήγησε πως με τη βροχή και την υγρασία είναι αδύνατο να γίνουν ασφαλτοστρώσεις και τη μοναδική ημέρα που υπήρχε ηλιοφάνεια, πρόλαβαν και έγιναν παρεμβάσεις μόνο σε λίγα τμήματα του οδικού δικτύου.

Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, ανοίγοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στον καθημερινό προγραμματισμό που γίνεται από την Πολιτική Προστασία σε επίπεδο Περιφέρειας, τόνισε πώς όλοι αντιμετωπίζονται ως συνεργάτες και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για τη διάθεση που επιδεικνύουν προκειμένου να φέρουν σε πέρας το έργο που τους ανατίθεται και να διευκολύνουν έτσι την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Σιώλος, τέλος, αναφέρθηκε στη θετική εικόνα που έχει στους πολίτες η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας πώς είναι υπόδειγμα για τη Διοικητική της δομή, με την απόλυτη στήριξη του Περιφερειάρχη που την έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα και την καθοδήγηση του Προϊσταμένου της Δημήτρη Μαυρογιώργου

In this article

Join the Conversation