Πειράματα Φυσικής του 1ου δημοτικού σχολείο Ηγουμενίτσας με τον δημοτικό σχολείο Νεράιδας

Σε συνεργασία με τον Ε.Κ.ΦΕ Θεσπρωτίας

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, πιστό στους στόχους και τις στρατηγικές που έχει θέσει τα τελευταία χρόνια, οργάνωσε πειράματα Φυσικής σε συνεργασία με τον Ε.Κ.ΦΕ Θεσπρωτίας και το Δημοτικό σχολείο Νεράιδας.

Η διεξαγωγή του πειράματος σε συνδυασμό πάντα με μια διδακτική μεθοδολογία αποτελεί την απαρχή της επιτυχίας του μαθήματος. Η χαρά του παιδιού στο να κάνει ένα πείραμα με τα χέρια του, δεν μπορεί να αντικατασταθεί σίγουρα με καμιά θεωρία όσο καλά και αν είναι γλωσσικά διατυπωμένη, ούτε ακόμα και από έναν υπολογιστή. Είναι πράγματι πολύ σπουδαίο να ανακαλύπτει, ο μαθητής μόνος του και να δημιουργεί θέαμα με τη βοήθεια της φυσικής.

To πείραμα που γίνεται στο σχολείο, πραγματώνεται σε ένα περιβάλλον το οποίο περιγράφεται ως “περιβάλλον διδασκαλίας και μάθησης.”

Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας, κ. Νούση Βασίλειο, ο οποίος σε συνεργασία με τους μαθητές, παρουσίασε πειράματα φυσικής που έχουν σχέση με τον ηλεκτρισμό και το μαγνητισμό.

Είναι ιδιαίτερη χαρά για το σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου μας, η παρουσία και ενεργός συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νεράιδας και του δασκάλου τους κ. Γιώργου Χειμώνα.

In this article

Join the Conversation