Χαράλαμπος Παντελής | Γιατι με την Δύναμη Ελπίδας

Οι θέσεις, οι προτάσεις, οι απόψεις και τα πρόσωπα του συνδυασμού, μαζί με την προσωπικότητα του Ν. Γώγου, θεωρώ ότι αποτελούν μια δυναμική παρουσία με όρεξη για δουλειά

Αποδέχτηκα την πρόσκληση του υποψήφιου Δήμαρχου Νίκου Γώγου για τη στελέχωση του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» ,γιατί πιστεύω στην δύναμη που δημιουργεί η ίδια η λέξη «ΕΛΠΙΔΑ», και στο πάθος με το οποίο ο Νίκος ως υποψήφιος Δήμαρχος, υποστηρίζει τις θέσεις και το όνειρό του για τον τόπο που ζούμε, για το Δήμο Σουλίου.

Όλοι εμείς που ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, θα πρέπει να προσπαθήσουμε για να στηρίξουμε ορθές θέσεις και απόψεις, προτείνοντας λύσεις, που θα αποτελέσουν τα θεμέλια για το αύριο, για την καλυτέρευση της καθημερινότητας, για την ποιότητα ζωής που αξίζει σε εμάς και στα παιδιά μας.

Οι θέσεις , οι προτάσεις, οι απόψεις και τα πρόσωπα του συνδυασμού, μαζί με την προσωπικότητα του Νίκου Γώγου, θεωρώ ότι αποτελούν μια δυναμική παρουσία με όρεξη για δουλειά, χωρίς προσκόμματα και αναστολές, με το «βλέμμα στο αύριο», για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, για τους ανθρώπους του, την Παιδεία και τον Πολιτισμό μας. Για να αποτελεί ο τόπος μας σημείο θετικής αναφοράς σε σχέση με την ποιότητα ζωής, και την ανάδειξη της Κληρονομιάς μας, που μας κάνει περήφανους.

Έτσι χωρίς πολλά λόγια, άλλωστε η πίστη στην «ΕΛΠΙΔΑ» δεν χρειάζεται πολλά, αφού λίγο ή πολύ όλοι μας, σε κάποιες στιγμές στη ζωή μας περιμέναμε και περιμένουμε για κάτι καλύτερο. Τελικά η «ελπίδα δεν πεθαίνει τελευταία», η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Παντελής Μπάμπης γεννήθηκε στην Κύπρο, όπου αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού και εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Είναι κάτοικος Παραμυθιάς από το 1989, όταν ανέλαβε ως Προϊστάμενος την οργάνωση και λειτουργία του Ιστορικού Αρχείου Παραμυθιάς όπου και υπηρέτησε είκοσι επτά συνεχόμενα χρόνια (1989-2016), οργανώνοντας από την αρχή τη λειτουργία των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Τοπικό Αρχείο Παραμυθιάς στο νομό Θεσπρωτίας, με έδρα την Παραμυθιά, για τη διάσωση, αξιοποίηση και προβολή της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Είναι παντρεμένος με τη Ματίνα Κοσκινά Σχεδιάστρια και Συντηρήτρια Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων. Έχουν δύο γιους τον Άγγελο Μηχανικό Πληροφορικής και τον Αλέξανδρο Μηχανικό Επιστήμης Υλικών.

Σήμερα υπηρετεί ως καθηγητής Ελληνικής Φιλολογίας στο Γυμνάσιο Παραμυθιάς.

ΣΠΟΥΔΕΣ – ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ – ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

1. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
2. Διδακτορικό δίπλωμα με «Άριστα» στην Ιστορία και Αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
3. Εξειδίκευση στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
4. Εξειδίκευση στην Οργάνωση και Λειτουργία Μουσειακών χώρων (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης).
5. Εξειδίκευση στην Οργάνωση, Διαχείριση και Λειτουργία Αρχείου (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης).
6. Συμμετοχή σε δύο διεθνή συνέδρια για την Τοπική Ιστορία με επιστημονικές ανακοινώσεις.
7. Συμμετοχή σε τρία συνέδρια – ημερίδες Αρχαιολογίας με επιστημονικές ανακοινώσεις.
8. Συμμετοχή σε τρία συνέδρια Αρχειονομίας
9. Συμμετοχή σε ερευνητικές ανασκαφικές αποστολές στην Ελλάδα, και Κύπρο.
Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες, άρθρα και μελέτες σχετικά με θέματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας σε επιστημονικά περιοδικά. Οι μονογραφίες σχετικές με θέματα Τοπικής Ιστορίας, εκδόθηκαν με δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
2006 – 2010 μέλος της Επιτροπής Παιδείας και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Παραμυθιάς
2011 – 2014 μέλος του Ν.Π.Δ.Δ. ΑΡΩΓΗ του Δήμου Σουλίου
2011 – 2014 Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς
– Είναι μέλος της Θεατρικής Ομάδας Παραμυθιάς «Μέσα Από Την Τέχνη» (Μ.Α.Τ.Τ.).
– Είναι συγγραφέας τριών θεατρικών έργων

In this article

Join the Conversation