Ο Νίκος Αθανασίου για την ημέρα της Μητέρας

Δελτίο Τύπου

Η παρουσία της μητέρας στη ζωή μας είναι καθοριστική και αναντικατάστατη. Είναι ο άνθρωπος που μας έφερε στον κόσμο, μας φρόντισε, στήριξε τα όνειρά μας, στάθηκε στο πλευρό μας, μας παρηγόρησε, μας καμάρωσε, μας είδε να μεγαλώνουμε και να παίρνουμε το δρόμο μας.

Η γιορτή της μητέρας είναι μια συμβολική ημέρα που έρχεται να μας θυμίσει την ιδιαίτερη σημασία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ασθενές φύλο….που τελικά μόνο ασθενές δεν είναι.

Είναι αυτή που θα μας δώσει την πρώτη προστατευτική και στοργική αγκαλιά, το πρώτο τρυφερό χάδι, το πιο ζεστό φιλί.

Είναι αυτή που στέκεται πάντα στο προσκέφαλό μας, μέρα νύχτα και ξαγρυπνά, ακούραστη, αγόγγυστη, με την αγάπη να ξεχειλίζει άφθονη μέσα από τα μάτια της και να ζεσταίνει τη καρδιά μας.

Η σύγχρονή μητέρα καλείται να ανταπεξέλθει σε πολλούς ρόλους και μάχεται μέσα σε μια ιδιαίτερα σκληρή και απαιτητική κοινωνία.

Ένας από τους ρόλους αυτούς, σίγουρα και ο απαιτητικότερος, είναι της μητέρας. Με τις αγωνίες, τους κόπους και τις φοβίες στην ανατροφή και το μεγάλωμα των παιδιών είναι εκείνη που εύκολα και συνήθως σκληρά και άδικα χαρακτηρίζεται από την κοινωνία για όσα αμελεί και παραβλέπει.

Η σημερινή Μητέρα είναι ο αφανής Ήρωας της καθημερινότητας μας και η αγάπη προς αυτήν πρέπει να είναι διαρκής και ανεξάντλητη.

In this article

Join the Conversation