Λαμπρινή Γιώγου | Η Ήπειρος της προόδου της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας να γίνει πηγή περηφάνιας

«Να συγκρουστούμε συλλογικά με την αδράνεια πολλών χρόνων αλλά και την παγιωμένη πεποίθηση ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει».

Κατάγομαι από την Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς και ζω στην Ηγουμενίτσα από τη στιγμή που γεννήθηκα και έως σήμερα με εξαίρεση τα χρόνια των σπουδών μου ως Γεωλόγος στη Θεσσαλονίκη. Είμαι ελεύθερη επαγγελματίας και συμμετέχω στα δρώμενα αυτού του τόπου εκφραζόμενη συνεχώς μέσα από συλλογικές προσπάθειες. Η συμμετοχή μου στη συλλογική έκφραση, σε κάθε της έκφανση, αποτελεί συστατικό στοιχείο του αξιακού μου συστήματος και πηγάζει από την πεποίθηση ότι η προσφορά είναι στάση ζωής και όχι πεδίο ατομικής ανέλιξης.

Πιστεύω ότι ο τόπος μας έχει απεριόριστες δυνατότητες να γίνει τόπος αναφοράς έχοντας ως επίκεντρο την ατομική και συλλογική ανάπτυξη όσων ζουν και εργάζονται εδώ. Ωστόσο για να συμβεί αυτό χρειάζεται να συγκρουστούμε συλλογικά με την αδράνεια πολλών χρόνων αλλά και την παγιωμένη πεποίθηση ότι «τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει». Ευελπιστώ να συμβάλλω δημιουργικά στην προσπάθεια του «Κοινού των Ηπειρωτών» να αλλάξει τις νοοτροπίες που καθιστούν την Ήπειρο και τη Θεσπρωτία ουραγό και όχι πρωτεργάτη της ατομικής και συλλογικής προόδου. Τι είναι όμως προοδευτικό;

Προοδευτικό για εμένα είναι η πρόσβαση στο αυτονόητο: Δρόμοι ασφαλείς και καλοσυντηρημένοι, εύκολη πρόσβαση των ΑμεΑ στο δημόσιο χώρο, διαχείριση του μείζονος θέματος των απορριμμάτων με το μικρότερο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα. Προοδευτικό είναι η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων των Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων. Προοδευτικό είναι η αξιοποίηση του περιβαλλοντικού μας πλούτου και η προστασία του, η ισότιμη κατανομή των έργων μεταξύ των Περιφερειακών ενοτήτων και η προνομιακή αντιμετώπιση των «αδικημένων» και δυσπρόσιτων περιοχών του τόπου μας. Προοδευτικό είναι η απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας και μια διοίκηση έτοιμη να «ακούσει» τα αιτήματα των πολιτών. Είναι η επένδυση στην δημιουργική αντιπαράθεση, με αρχές και θέσεις που βρίσκονται αδιάκοπα σε ρήξη με τη μισαλλοδοξία. Προοδευτικό τέλος, είναι να στέκεσαι με θάρρος και ειλικρίνεια απέναντι σε αντιλήψεις που αντιμάχονται την ίδια την ζωή.

Με τη συμμετοχή μου στην εκλογική μάχη της Περιφέρειας, με το ψηφοδέλτιο «Κοινό των Ηπειρωτών», στο πλευρό του Γιώργου Ζάψα, ευελπιστώ να συμβάλλω στο όραμα για την ταύτιση του τόπου μας με την καινοτομία, τη διαφάνεια, την κοινωνική πολιτική, τις δημοκρατικές παρεμβάσεις, το πνεύμα συνεργασίας και την υποστήριξη του εργαζόμενου κόσμου σε όλα τα επίπεδα. Οι προτάσεις μας προς την τοπική κοινωνία δεν αντιλαμβάνονται αποκομμένα τον κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής. Για εμάς πολιτισμός, παιδεία, περιβάλλον, νέες τεχνολογίες, κοινωνική πολιτική είναι έννοιες αλληλένδετες. Στόχος μας, μια ολιστική προσέγγιση για τη ζωή μας σε έναν τόπο ανοικτό στην καινοτομία, την αειφορία, την πρόοδο, την ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και τη στήριξη όσων το έχουν ανάγκη.

Σε αυτή την εκλογική μάχη συμμετέχω οραματιζόμενη μια Διοίκηση δημοκρατική, προοδευτική, σύγχρονη, ανοιχτή και αποτελεσματική!

Λαμπρινή Ν. Γιώγου,
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

In this article

Join the Conversation