Το Χρυσό Βραβείο Εκπαίδευσης στην Παραμυθιώτισσα Νηπιαγωγό Κωνσταντίνα Τάλλου

Είναι η 3η χρονιά που η κ. Τάλλου βραβεύεται στα E.L.A καθώς έχει προηγηθεί το SILVER ΒΡΑΒΕΙΟ το 2017 και 2018, στις κατηγορίες Καινοτομία και Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

Το GOLD ΒΡΑΒΕΙΟ απέσπασε η Παραμυθιώτισσα Νηπιαγωγός κ. Τάλλου Κωνσταντίνα του Σάββα, στην τελετή βράβευσης των EDUCATION LEADERS AWARDS 2019, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Πολύ σπουδαία διάκριση, μιας και για φέτος ήταν το μοναδικό ΧΡΥΣΟ Βραβείο στην κατηγορία «Ψηφιακή Εκπαίδευση», μια κατηγορία που αφορά τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία και παρέχουν στους διδασκόμενους σύγχρονες διαδικτυακές εμπειρίες και ψηφιακό διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό, που ενισχύει και εμπλουτίζει τη μαθησιακή εμπειρία.

Τα Βραβεία διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά, ενώ την κριτική επιτροπή συνθέτουν εκπαιδευτικοί, εμπειρογνώμονες, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ήταν η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρώην Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου, χρησιμοποιήθηκε μια σύγχρονη και καινοτόμος διδακτική προσέγγιση με την οποία επιχειρήθηκε ο μετασχηματισμός από το επίπεδο της παραδοσιακής δασκαλοκεντρικής διδασκαλίας, στη διδασκαλία όπου κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η επίλυση προβλήματος και η ανακαλυπτική-διερευνητική μάθηση, ενώ απαιτείται η δημιουργική εμπλοκή των μαθητών στην ανακάλυψη της λύσης.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η κ. Τάλλου βραβεύεται στα Education Leaders Awards, Powered by RDC, καθώς έχει διακριθεί με το SILVER ΒΡΑΒΕΙΟ 2017 στην κατηγορία «Καινοτομία στη Διδασκαλία» και με το SILVER ΒΡΑΒΕΙΟ 2018 στην κατηγορία «Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης των μαθητών».

Επιπλέον φέτος, τιμήθηκε για τη δουλειά της με την Πράσινη Σημαία και το διεθνές Βραβείο Eco Schools, ενώ έχει φέρει στα Ιωάννινα και τη Σημαία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου.

Η κ. Τάλλου, η οποία διδάσκει σε Νηπιαγωγείο του Νομού Ιωαννίνων, ευχαρίστησε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς και δεσμεύτηκε ότι το όραμα για μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση συνεχίζεται.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!