Δελτίο Τύπου | Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Παραμυθιάς ο Νίκος Αθανασίου

Στο επικεντρο τα προβληματα λειτουργίας και προσβασης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 23 ΜΑΙΟΥ

 

Μια σημαντική και ιδιαιτέρας σημασίας συνάντηση είχε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Αθανασίου με την διοίκηση και το προσωπικό του ειδικού σχολείου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Παραμυθιάς.

Ο συνδυασμός 1 ΜΕΛΛΟΝ Ανάπτυξης και Ελπίδας πιστεύει και στηρίζει με τον ποιο δυνατό και βροντερό τρόπο τα άτομα με ειδικές ανάγκες και ειδικά τα παιδιά.

Η παρουσία μας στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ θέλει να στείλει το μήνυμα πως η φροντίδα και στήριξη των ευαίσθητων ομάδων είναι αυτή που απαιτεί πρωταρχική ανάγκη πέραν όλων των άλλων.

Βάση της ενημέρωσης που έγινε κύρια και σοβαρά προβλήματα αποτελούν η παλαιότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων, και ειδικά η ανεπάρκεια στις αίθουσες διδασκαλίας. Απαιτούνται κατεπείγον επιπλέον τρείς αίθουσες διδασκαλίας, καθώς ορισμένα τμήματα γίνονται σε ίδιες τάξεις, με όσα προβλήματα αυτό συνεπάγεται στους εκπαιδευτικούς αλλά και τα ίδια τα παιδιά.

Η πρόσβαση στον πρώτο όροφο είναι αδύνατη για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες καθώς η τοποθετημένη ράμπα δεν λειτουργεί από την αρχή της τοποθέτησης της. Αποτέλεσμα αυτού ορισμένοι μαθητές να στερούνται διδασκαλίας σε σημαντικά εργαστήρια και μαθήματα καθώς δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές τις αίθουσες.

Έχουν πραγματοποιηθεί ενημερώσεις από την διεύθυνση του σχολίου προς αρμόδιους φορείς για τα σοβαρά προβλήματα αλλά ακόμη δεν έχει επιλυθεί κανείς του θέματος.

Τα ζητήματα αυτά δεν πρέπει να μείνουν άλυτα και ο Νίκος Αθανασίου δεσμεύθηκε να κάνει ότι περνά από το χέρι του για την επίλυση τους.

Υποσχέθηκε τέλος, την άμεση συνεργασία και ενημέρωση μεταξύ της αυριανής Δημοτικής Αρχής και του διοικητικού προσωπικού του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ πάνω σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα που αφορούν τα σχολεία ειδικών αναγκών για την αξιοποίηση κονδυλίων.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Παραμυθιάς δίνει τιτάνιο αγώνα για την σωστή λειτουργία του και ΧΡΕΟΣ όλων μας η πραγματική στήριξη σε όσα προβλήματα διαχρονικά υπάρχουν, από όποια θέση ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει.

Από δική μας πλευρά ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις καθημερινές προσπάθειες τους, καθώς και για τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσαν για να μας υποδεχτούν.

In this article

Join the Conversation