Δελτίο Τύπου | Η διαχείριση των αδέσποτων στο επίκεντρο της συνάντησης Καραγιάννη με την Φιλοζωική Παραμυθιάς

Τι ανέφερε η Φιλοζωική τι δήλωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος

Δελτίο Τύπου

Η διαχείριση των αδέσποτων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, με την Φιλοζωική Παραμυθιάς.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα μέλη της φιλοζωικής, σήμερα η διαχείριση των αδέσποτων βασίζεται μόνο σε εθελοντές, με την συνδρομή της Δημοτικής Αρχής σε θέματα σίτισης και εξοπλισμού, ενώ τόνισαν πως στα παλιά σφαγεία σήμερα υπάρχουν 50 αδέσποτοι σκύλοι. Ζήτησαν την υλοποίηση προγράμματος μαζικής στείρωσης, ενώ τόνισαν την έλλειψη ύδρευσης στις προσωρινές εγκαταστάσεις φιλοξενίας καθώς και την κατασκευή ποτίστρων και ταΐστρων εντός της πόλης. Τέλος και μεταξύ άλλων, ζήτησαν την δημιουργία οργανωμένου καταφυγίου.

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου, ανέφερε σχετικά:

“Οι προγραμματικές μας θέσεις για την διαχείριση των αδέσποτων που έχει δημοσιευτεί, περιλαμβάνει 4 σημεία και πιο συγκεκριμένα την υλοποίηση του δια-δημοτικού κυνοκομείου σε χώρο που θα εξεταστεί, την σύσταση επιτροπής με την συμμετοχή φιλοζωικών οργανώσεων και εθελοντών για την διαχείριση των αδέσποτων, την τοποθέτηση ποτίστρων και ταΐστρων σε δημοσίους χώρους καθώς και καμπάνιες ευαισθητοποίησης δημοτών”.

“Ένα οργανωμένο κυνοκομείο, με πρόγραμμα στείρωσης το οποίο τηρείται ευλαβικά, θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων” ανέφερε ο Γιάννης Καραγιάννης, σημειώνοντας πως η στείρωση αδέσποτου σκύλου προβλέπει, κλινική εξέταση, γενική αιματολογική εξέταση, τεστ λεϊσμανίασης, εμβολιασμό με επταπλό εμβόλιο και εμβόλιο κατά της λύσσας, αποπαρασιτισμό για ενδοπαράσιτα και  εξωπαράσιτα καθώς και ηλεκτρονική σήμανση”

Ο Γιάννης Καραγιάννης σημείωσε πως “μετά την αποθεραπεία τους τα αδέσποτα σκυλιά, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, επανεντάσσονται στο σημείο περισυλλογής εφόσον είναι ήρεμα ή σε χώρο φιλοξενίας στειρωμένων αδέσποτων σκύλων, ενώ ταυτόχρονα προωθείται η διαδικασία υιοθεσίας τους.”

Τέλος, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου, ζήτησε την συνδρομή των δημοτών του Δήμου Σουλίου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “χωρίς την συμμετοχή των κατοίκων δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικές οι οποιεσδήποτε δράσεις μιας Δημοτικής Αρχής. Χρειάζονται εθελοντές που θα συνδράμουν το έργο της Φιλοζωικής Παραμυθιάς και του Δήμου Σουλίου, χρειάζονται υιοθεσίες αδέσποτων από τους συνδημότες μας και φυσικά χρειάζεται ευαισθητοποίηση και προστασία των αδέσποτων από το τραγικό φαινόμενο θανάτωσης ζώων από φόλες”

In this article

Join the Conversation