149 αθλητές και 33 ομάδες στο 3ο τουρνουά Basketball 3on3 της ΚΝΕ Παραμυθιάς, με σύνθημα «Κάνουμε Τάπα στον Ρατσισμό»

Ανακοίνωση

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες νέους που συμμετείχαν και παρακολούθησαν το 3ο τουρνουά Basketball 3on3 Παραμυθιάς που διεξήχθη την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 20, 21, και 22 Ιούνη 2019 στο γήπεδο του παλιού Δημοτικού Σχολείου.

Το σύνθημα των εκδηλώσεων ήταν «Κάνουμε Τάπα στον Ρατσισμό».

Η επιτυχία, σε κάθε επίπεδο, της διοργάνωσης επιβεβαιώνει τη δίψα της νέας γενιάς για μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό κόντρα στις λογικές της παραίτησης, του ατομικισμού, της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, της απαισιοδοξίας, των αδιεξόδων.

Στο τουρνουά συμμετείχαν 33 ομάδες όλων των κατηγοριών με 149 αθλητές (έναντι 116 στην διοργάνωση του 2017 και 141 στη διοργάνωση του 2018) από την Παραμυθιά και άλλες περιοχές του Δήμου Σουλίου αλλά και 8 ομάδες από την Ηγουμενίτσα.

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν 23 παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, 58 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 13-17 ετών, 42 νέοι ηλικίας 18-29 ετών και 26 «αιώνιοι νέοι» άνω των 30…

Θα θέλαμε θερμά και ειλικρινά να ευχαριστήσουμε:
• Τους 149 ερασιτέχνες αθλητές όλων των ηλικιών αλλά και τους περισσότερους από 40 νέους και μη που βοήθησαν στην τεχνική υποστήριξη του τουρνουά (διαιτητές, μέλη γραμματείας, ηχητική υποστήριξη, ενημέρωση ομάδων, ιατρική και νοσηλευτική υποστήριξη κ.α).
• Το επιστημονικό προσωπικό και τον Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος για την αμέριστη συμπαράσταση τους.
• Το ερασιτεχνικό καλαθοσφαιρικό σωματείο ΚΑΕ Παραμυθιά και τους συντελεστές του μεγάλου τουρνουά «Μάκης Μπάμπας» για την ανεκτίμητη υποστήριξή του σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης.
• Τους εργαζόμενους του Δήμου Σουλίου και όσους άλλους ενεπλάκησαν από πλευράς Δήμου και παρέδωσαν το γήπεδο σε καλή κατάσταση, καθώς και την Δημοτική Κοινότητα Παραμυθιάς.
• Όλα τα τοπικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα το paramythia-online για την υποστήριξη στην προβολή του τουρνουά και στην έγκαιρη ενημέρωση ομάδων και συμμετεχόντων.

Ραντεβού τον Ιούνιο του 2019 στο 4ο τουρνουά και καθημερινά στους αγώνες και καλή επιτυχία στο 3ο τουρνουά «Μάκης Μπάμπας» (αρχές Αυγούστου).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Διεξήχθησαν 59 αγώνες σε έναν 3ημερο μαραθώνιο 900 αγωνιστικών λεπτών μπάσκετ.

Στην κατηγορία προ μίνι, που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα “3 stars”, τη δεύτερη η ομάδα “Bucks” ενώ πρωταθλήτρια στέφτηκε η ομάδα“Lakers”. Έγιναν τρεις αγώνες και το θέμα ήταν εντυπωσιακό.

Στην κατηγορία μίνι (ξεκίνησε την Πέμπτη) την Πέμπτη θέση κατέλαβε η ομάδα “Golden State Jr”, την τέταρτη η ομάδα “Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς” και την τρίτη η ομάδα “Paramythia Team” που αναγκάστηκε να παίξει τα δύο τελευταία παιχνίδια με 2 παίκτες μόνο! Στον τελικό που έγινε το Σάββατο στις 6:30 το απόγευμα «κονταροχτυπήθηκαν» οι ως αήττητες ομάδες “Paramythia Legends” και “Coca Juniors” και σε έναν φανταστικό τελικό οι “Paramythia Legends” κατέκτησαν τον τίτλο με 8-7.

Στην κατηγορία παίδων (ξεκίνησε την Πέμπτη) την έκτη θέση κατάλαβε η ομάδα ‘dream team’ μια ομάδα που αποτελούνταν μόνο από κορίτσια (!!!) και μπήκαν χωρίς φόβο στους αγώνες. Στην Πέμπτη κατετάγησαν οι ‘no name’, στην τέταρτη η ομάδα ‘the 4 daddies’και στην τρίτη η ομάδα ‘Σούλι’. Στον τελικό (Σάββατο 6:30) αναμετρήθηκαν οι αήττητες ομάδες ‘clutch babes ‘ και ‘N.B.S’ και ίσως στο καλύτερο μπασκετικά παιχνίδι όλης της διοργάνωσης οι ‘clutch babes ‘ επικράτησαν με 15-13!

Στην μεγάλη κατηγορία των 21 ομάδων που διεξήχθη Παρασκευή (προκριματικά) και Σάββατο (τελική φάση), πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκαν οι «Three Seven» που νίκησαν, σε στον τελικό με την παρουσία πλήθος κόσμου την ομάδα «Αόρατοι» που έκαναν την υπέρβαση στην τελευταία του εμφάνιση στα τουρνουά. Την τετράδα συμπλήρωσαν οι «5αδα της Μαγείας» και «Villagers». Στην 5η θέση κατετάγησαν οι: «Πιτσίκαροι», «Στάζι Πιπέρι», «Pistons» και «HNSGM». Στην 9η θέση κατετάγησαν οι: «Quallity», «KAE Παραμυθιά», «Quallity» και «Cyka» ενώ τις υπόλοιπες θέσεις συμπλήρωσαν οι ομάδες: «The Crew», «Paramythia Group 13», «Μέθανα», «Σούλι», «Χοντρίμ Team», «Los Bomperos», «Bourdega» και «Σεβαστό».

Πριν τους ημιτελικούς πραγματοποιήθηκε ο προκριματικός του διαγωνισμού τριπόντων με ρεκόρ συμμετοχών (32 αθλητές όλων των ηλικιών). Στην τελικά φάση του διαγωνισμού πριν τν μεγάλο τελικό του τουρνουά αναμετρήθηκαν οι Λεωνίδας Λιάρος (πρώτος στον προκριματικό), Ανδρέας Τσίλης, Γιώργος Αθανασίου, Δονάτος Αθανασίου, Γιώργος Ντρίτσος, Φάνης Κούρτης, Γραμόζης και Θωμάς Παπαγρηγορίου. Τελικά ο Γιώργος Αθανασίου έκανε το back-to-back και κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο εξελισσόμενος σε θρύλο του θεσμού.\

Ομόφωνα η οργανωτική επιτροπή απένειμε τον τίτλο του «Ευ Αγωνίζεσθαι» στην ομάδα «Los Bomperos» για την άψογη συμπεριφορά των παικτών της σε όλη την διάρκεια των αγώνων και για την αδιάλειπτη συμμετοχή σε όλα τα τουρνουά ως τώρα.

Το Σάββατο πριν τους προημιτελικούς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση όπου τοποθετήθηκαν ο Γιώργος Σαββίδης μέλος του προσωπικού του Συμβουλευτικού Σταθμού Ηγουμενίτσας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και ο Νίκος Μπρέστας από την ΚΝΕ υποψήφιος βουλευτής στη Θεσπρωτία με το ΚΚΕ.

In this article

Join the Conversation