Ο προοδευτικός πολίτης να ξαναεμπιστευτεί το Κίνημα Αλλαγής | Του Γιάννη Γεωργίου

Σκέψεις για τις εκλογές της Κυριακής

Αγαπητοί/ές συμπολίτες/ισσες,

Μπροστά στην κάλπη της 7ης Ιουλίου που σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά το ζητούμενο είναι να εντοπιστούν τα αιτήματα εκείνα που θα διαμορφώσουν το εγγύς μέλλον.

Κάνοντας λοιπόν έναν απολογισμό της μέχρι σήμερα κατάστασης αυτά που ζούμε τόσο στον αγαπημένο τόπο μας στη Θεσπρωτία όσο και γενικότερα είναι: μείωση των νέων συντάξεων μέχρι 40% με το νόμο Κατρούγκαλου, περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων μέσω της αύξησης του ΦΠΑ και λοιπών φόρων κατανάλωσης στα είδη πρώτης ανάγκης, ξεχαρβάλωμα κάθε μορφής ελέγχου και επιβολής της εργατικής νομοθεσίας με αποτέλεσμα εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται για 4ωρη εργασία να δουλεύουν συχνά για 6 ή και 8 ώρες με μισθούς 300 ευρώ, ξεριζωμός και νέα μετανάστευση για τα παιδιά μας.

Επίσης υπερφορολόγηση και προκαταβολή 100% φόρου για κάθε επιχειρηματική και αγροτική δραστηριότητα, νομοθέτηση από το 2016 0% φόρο για τους εφοπλιστές!, άκρατος κομματισμός και αναξιοκρατία σε κάθε δημόσια υπηρεσία με αποτέλεσμα σε κάθε έκτακτο γεγονός όπως οι φωτιές στην Αττική να υπάρχει πλήρης παράλυση του κρατικού μηχανισμού που στοίχισε τη ζωή σε 100 συμπολίτες μας (η πιο πολύνεκρη τραγωδία εν καιρώ ειρήνης της πατρίδας μας).

Επιπλέον δημόσιες μονάδες υγείας αποψιλωμένες από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σχολεία με ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, πολυήμερες καταλήψεις σχολείων από ολιγομελείς ομάδες καταληψιών υπό την ανοχή των αρμόδιων εκπαιδευτικών αρχών, με αποτέλεσμα τη διάλυση, ιδιαίτερα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Αυτοί που νομοθέτησαν και εξέθρεψαν με την πολιτική τους στάση τις προαναφερθέντες καταστάσεις εμφανίζονται τώρα ως εγγαστρίμυθοι του Ανδρέα Παπανδρέου για να (ξανα)πουλήσουν «αριστερά» φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ότι η ελπίδα ξανάρχεται κτλ., στήνουν ολισθηρές ‘γέφυρες’ και νοσηρές ‘προοδευτικές συμμαχίες’ στις οποίες οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πλούσια ανταλλάγματα (από υπουργικούς μισθούς μέχρι θεσούλες και λοιπά ρουσφέτια) με αντίστοιχα γλειώδη παραδείγματα και στη Θεσπρωτία.

Επομένως το μεγαλύτερο αίτημα της σημερινής συγκυρίας είναι η ανατροπή όλων αυτών των χρόνιων καταστάσεων που αναφέρθηκαν πιο πριν, ανατροπή που προϋποθέτει την αλλαγή καθενός και καθεμιάς από εμάς, αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή τρόπου σκέψης και συνειδήσεων και κίνηση προς την ευρωπαϊκή κοίτη της σοσιαλδημοκρατίας (η κατεξοχήν εφαρμοσμένη ιδεολογία της ευημερίας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής).

Δεν ξέρω αν το Κίνημα Αλλαγής με τα κοινωνικά αποθέματα που διαθέτει θα δικαιώσει τον τίτλο του, πάντως γνωρίζω σίγουρα πως κάθε προοδευτικός πολίτης αξίζει να το ξαναεμπιστευτεί.

Ιωάννης Γεωργίου
Αιρετός του ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΗ.ΣΥ. Θεσπρωτίας (πασοκ-δημαρ) στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

 

In this article

Join the Conversation