Κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης (5.642μ) η Παραμυθιώτισσα ορειβάτης Σεμίνα Νάνη

Στο όρος Elbrus, ένα κοιμώμενο ηφαίστειο...

Στην 1η  Ελληνική αποστολή, η οποία κατέκτησε από τη βόρεια διαδρομή την υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, το όρος  Έλμπρους με υψόμετρο 5.642 μ. στη Ρωσία, συμμετείχε η Παραμυθιώτισσα ορειβάτης Σεμίνα Νάνη, απο 10 μέχρι 15 Αυγούστου.

Το όρος Elbrus είναι ένα κοιμώμενο ηφαίστειο που βρίσκεται μόλις 12km πριν το γεωγραφικό όριο με την Ασία, ενώ ταυτοχρόνως περιλαμβάνεται στο γνωστό «Seven Summits» που αποτελείται από αναβάσεις στις υψηλότερες κορυφές των ηπείρων της γης.

Συνολικά, συμμετείχαν 7 Έλληνες (6 άνδρες και 1 γυναίκα), όλοι μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής. Η τελική ανάβαση για την κορυφή στα 5.642 μ.  πραγματοποιήθηκε στις 15 Αυγούστου με απόλυτη επιτυχία, γεγονός το οποίο ανέδειξε την Σεμίνα ως την 1η Ελληνίδα που κατάφερε να κατακτήσει από τη βόρεια διαδρομή την κορυφή της Ευρώπης.

Η Σεμίνα , μιλοντας στην paramythia-online.gr, θέλησε να ευχαριστήσει από καρδιάς, τους χορηγούς ΤΟΚΑΣ Μ.Ι.Κ.Ε & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, FRUTAS και ΤΖΑΚΟΣ, οι οποίοι  πίστεψαν σε αυτήν και την υποστήριξαν σε όλο αυτό το εγχείρημα.

Αξιζει να αναφερθεί πως τον Απρίλιο, η Σεμίνα Νάνη και η ομάδα του Ε.Ο.Σ.Κ. κατέκτησαν  την υψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αφρικής, την Τουμπκάλ, η οποία βρίσκεται στα 4.167 μ. Θυμηθείτε εδώ

In this article

Join the Conversation