Κλείνει το δημοτικό σχολείο Γκρίκας Ψάκας

Συνολικά αναστέλλεται η λειτουργία 22 Νηπιαγωγείων και 13 Δημοτικών Σχολείων στην

Σε κάποια σχολεία της Ηπείρου αλλά και ολόκληρης της χώρας, το πρώτο κουδούνι, για το οποίο προετοιμάζονται Υπουργείο Παιδείας και Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτές τις μέρες, δεν πρόκειται να ακουστεί στις 11 του Σεπτέμβρη.

Αυτό θα συμβεί γιατί με βάση απόφαση που ελήφθη από την προηγούμενη χρονιά, λόγω του μικρού ή και μηδενικού σε ορισμένες περιπτώσεις, αριθμού των μαθητών, βάσει του νόμου, τα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία δε μπορούν να λειτουργήσουν, άρα προχωρά η διαδικασία της ετήσιας αναστολής τους.

Πιο συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία 22 Νηπιαγωγείων και 13 Δημοτικών Σχολείων στην Ήπειρο για το σχολικό έτος 2019-2020 με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Mεταξύ αυτών τα δημοτικά σχολεία Γκρίκας- Ψάκας, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς και τα νηπιαγωγεία Κεστρίνης και Μαζαρακιάς.

Για μια τυπική και πάγια προβλεπόμενη διαδικασία, έκανε λόγο σε δηλώσεις του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου, Κώστα Καμπουράκης, με την έννοια όπως είπε, ότι υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν καθόλου ή κάτω από ένα ορισμένο αριθμητικό όριο μαθητές. Στις περιπτώσεις πολύ λίγων μαθητών, αυτοί μεταφέρονται στις πλησιέστερες σχολικές μονάδες και σε κάθε περίπτωση, κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός σχολικής μονάδας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

In this article

Join the Conversation