Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου σε σύσκεψη για κινητοποιήσεις

Την Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη στις 8μμ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παίρνοντας στα χέρια της την αντεργατική σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζει χτύπημα απέναντι στην οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα. Σχεδιάζει να φέρει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους. Θα βοηθούν την εργοδοσία να μην προσλαμβάνει “ενοχλητικές φωνές”, θα φακελώνουν συνολικά τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως τις γενικές συνελεύσεις.

Είναι καθαρό πως με την πλήρη αλλαγή του χαρακτήρα των σωματείων και το αυστηρό φακέλωμα των εργαζομένων στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στη συλλογική δράση. Το ηλεκτρονικό φακέλωμα είναι το μέσο ώστε να γνωρίζει η εργοδοσία ανά πάσα ώρα και στιγμή, ποιοι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, αν συμμετέχουν στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες και στις συνελεύσεις, τι ψηφίζουν.
Δε θέλουν ο εργαζόμενος να συμμετέχει ενεργά σε συλλογικές διαδικασίες. Θέλουν να αποφασίζουν άλλοι για αυτόν, για ζητήματα που τον αφορούν, χωρίς να είναι παρών. Θέλουν να βρίσκεται μακριά και έξω από τις συλλογικές συζητήσεις! Αυτή τη διαδικασία κάτω από τα βλέμματα της εργοδοσίας και με παρούσα την εργοδοτική τρομοκρατία, τη βαφτίζουν δημοκρατική διαδικασία με ηλεκτρονικό τρόπο.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Με τις τροπολογίες αυτές ανοίγει ο δρόμος για ακόμα περισσότερες διώξεις συνδικαλιστών, για ένταση της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, στους αγώνες για καλύτερο μεροκάματο, ανθρώπινο ωράριο, για σύγχρονους όρους δουλειάς, για το τσάκισμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα διαφύλαξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων μπροστά σε κάθε ενδεχόμενο που μπορεί στο μέλλον να τους δημιουργήσει προβλήματα, να τους βάλει εμπόδια στην υλοποίηση της πολιτικής τους.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τα ΔΣ όλων των σωματείων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να καταγγείλουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, να είναι σε ετοιμότητα, να συνεδριάσουν άμεσα, να δώσουν ηχηρή απάντηση στις κυβερνητικές παρεμβάσεις.
Να πάρουν απόφαση απεργιακής απάντησης όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!

Στα πλαίσια αυτά και επειδή η απάντηση μας πρέπει να είναι δυναμική η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καλεί όλους τους συναδέλφους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα σε σύσκεψη που πραγματοποιεί την Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη στις 8μμ για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα

In this article

Join the Conversation