Στο δημαρχείο η εταιρεία που διαχειρίζεται το ΧΥΤΑ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Καραγιαννη, την Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Μπραΐμη και το τοπικό συμβούλιο Καρβουναρίου

Μετά τα προβλήματα με την επιχωμάτωση των απορριμάτων του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, εκπρόσωποι της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ όπου διαχειρίζονται την λειτουργιά του ΧΥΤΑ και πιο συγκεκριμένα ο Διευθυντής Θεσσαλονίκης κ. Ορέστης Μεσοχωρίτης και ο νέος Υπεύθυνος Μηχανικός του ΧΥΤΑ κ. Βασίλης Βρόντος, βρέθηκαν στο Δημαρχείο, όπου και είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιαννη Καραγιάννη, την Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Σταυρούλα Μπραΐμη και το Τοπικό Συμβούλιο Καρβουναρίου.

Αποκλειστικό αντικείμενο της συνάντησης, ήταν τα προβλήματα των τελευταίων εβδομάδων στο ΧΥΤΑ και πιο συγκεκριμένα η πλημμελής επιχωμάτωση των απορριμάτων.

Οι κ.κ. Μεσοχωρίτης και Βρόντος κινητοποιήθηκαν άμεσα και μεταξύ άλλων διαβεβαίωσαν πως το παροδικό πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί έχει επιλυθεί, τόνισαν πως έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να μην ξαναεμφανιστεί και σημείωσαν πως προέκυψε από έκτακτο διαχειριστικό θέμα του ανθρωπίνου δυναμικού.

Άπαντες συμφωνήσαν πως θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με σκοπό την ομαλή λειτουργία του ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις που προκύπτουν και κυρίως την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.

Σε σχόλιο του ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Γιάννης Καραγιάννη, σημείωσε πως η τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων είναι απαραίτητη για την συνέχιση λειτουργίας του ΧΥΤΑ, τονίζοντας πως υπάρχει διάθεση από την ΗΛΕΚΤΩΡ για εποικοδομητική συνεργασία με την Δημοτική Αρχή.

“Είμαστε αισιόδοξοι πως η συνεργασία μας θα έχει ως αποτέλεσμα την ομαλή λειτουργία του ΧΥΤΑ. Ο κ. Μεσοχωρίτης έδειξε πως αφουγκράζεται τις ανησυχίες μας και τους προβληματισμούς μας και διαβεβαίωσε πως παρόμοια θέματα δεν θα ξαναεμφανιστούν. Οι παρουσία μας στο ΧΥΤΑ, τόσο των υπηρεσιών μας όσο και του τοπικού συμβουλίου Καρβουναρίου θα είναι συνεχής, καθώς αδιαπραγμάτευτη βούληση μας είναι η μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων που θα θέσει σε κίνδυνο τόσο το περιβάλλον όσους και τους συνδημότες μας» σημείωσε ο Δήμαρχος Σουλίου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Σταυρούλα Μπραΐμη, με την σειρά της σημείωσε πως η περιφέρεια θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια  εχει να κάνει με την εύρυθμη λειτουργιά του ΧΥΤΑ, ενώ τόνισε την ανάγκη για πιστή τήρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τα απορρίμματα.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!