Κριτική σε Μητρόπολη, Μητροπολίτη και Αρχιεπίσκοπο. Του Γρ. Μάρκου

Επιστολή

Διαβάζοντας ένα άρθρο σε εφημερίδα της Θεσπρωτιας για τον Μητροπολίτη Παραμυθίας, ενημερώθηκα για το μεγάλο έργο που εχει προσφέρει.

Εγω που είμαι Παραμυθιώτης απο το 1960, δεν εχω δει τιποτα. Το δημοσίευμα στην εφημερίδα δεν εχει υπογραφή και ζητούμε να μας αποκαλύψει το έργο του αλλιώς ο  σύντακτης χαρακτηρίζεται ως ψεύτης.

Εγώ ξέρω καλά οτι δεν εχει προσφερει έργο αλλα έκανε ζηιά στην πόλη μεσώ κατάληψης σε κτήρια της πόλης με αποτελεσμα να ερημώνει ο τόπος απο τις αντίθετες ιδεες το, προς την αξιοποίηση του.

Οποιος εχει αμφιβολίες να πάει στο Αγιο Δονάτο να δει τα χάλια του ναού. Πρόκειται για πρώτο καθεδρικό ναό σε εξαιρετικό μέρος και μόνο απο αυτην την εικόνα που θα αντικρίσουν θα καταλάβουν τα έργα αυτών που υποτίθεται πως έκαναν έργο

Αυτών τα έργα ειναι, “αλλοι τοις εν παλάμοις βοηθήσατε” σε αυτό πιστεύουν για θρησκεία και πατρίδα και τώρα και ανέκαθεν. Και ας μας αποκαλύψουν τα έργα που έκαναν και ανακοίνωσαν και δεν τα είδαμε.

Επι προσθέτως είδα στον τύπο οτι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλεί τον Παραμυθίας 89  ετών στην σύνοδο. Δεν  ξέρω τι θα μπορέσουν να προσφέρουν  ολοι οσοι Μητροπολήτες ειναι πάνω απο 7ο ετών. Να κάνουν ενα γηροκομείο στην Αθήνα να τους μαζέψουν όλους.

Ότι ήταν να δώσουν το έδωσαν τόσα χρόνια.Τώρα χρειάζονται ξεκούραση, λεφτά έχουν όλοι και καμιά επιβάρυνση στην χώρα.

Αυτο το μόνο αν πράξει ο Ιερώνυμος θα έχει προσφέρει μέγιστη υπηρεσία στον κλήρο και στο θρήσκευμα και θα τον εξυμνουμε ολος ο λαός

In this article

Join the Conversation