Αντικαταστάθηκε από αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ο αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης

Επιτυχημένη θεωρείται η θητεία του Παραμυθιώτη ανώτατου αξιωματικού.

Κατόπιν πρότασης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε σήμερα την αντικατάσταση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου Λ.Σ., Σταμάτιου Ράπτη.

Στη θέση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τοποθετείται ο μέχρι σήμερα Α΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ., Θεόδωρος Κλιάρης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ράπτης προήχθη σε αντιναύαρχος και ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού, τον Φεβρουάριο του 2016. Μετά τη λήξη της θητείας του, δηλαδή μετά από δυο χρόνια, πήρε παράταση ακόμη έναν χρόνο, ωστόσο, με προεδρικό διάταγμα του περασμένου Ιανουαρίου άνοιξε ο δρόμος για να παραμείνει ο κ.Ράπτης ακόμη έναν χρόνο στη θέση του Αρχηγού του Λιμενικού, αφού σύμφωνα με το ΠΔ διατηρείται μεν η πρόβλεψη για διετή θητεία του Αρχηγού στο Σώμα, αλλά με τη δυνατότητα παράτασης κατ΄ανώτερω για έναν συν έναν χρόνο, μετά από αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Από το Φεβρουάριο του 1916 μέχρι και τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου ως αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, έδωσε δείγματα αποελεσματικής και υπεύθυνης δουλειάς, ανταποκρινόμενος με συνείδηση στα καθήκοντά του. Διαχειρίστηκε με σύνεση μεγάλες και δύσκολες υποθέσεις, εγκληματικότητα, μεταναστευτική ροή μέσω θαλάσσης, πυρκαγιά στο Μάτι, και απέσπασε εύσημα.

Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Ασπροπύργου και του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος μάχιμος Σημαιοφόρος στο Πολεμικό Ναυτικό και μετέπειτα εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από την οποία και αποφοίτησε το έτος 1987 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, Διοικητής Επισκευαστικής Βάσης Λ.Σ., Διοικητής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου καθώς και ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Τόκιο στην Ιαπωνία.

Επίσης έχει υπηρετήσει, σε Διευθύνσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στο Λιμεναρχείο Τήνου καθώς και ως Κυβερνήτης του Περιπολικού Πλοίου Λ.Σ. 020.

Με την προαγωγή του, το 2014, στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Κλάδου Ελέγχου Πλοίων και ακολούθως το 2015 Διευθυντή Κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Την 16-2-2016, μετά από απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!