Κουμπαράς ζωής στο παζάρι του Σαββάτου για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ

Το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στην Παραμυθιά, γινόμαστε οι ήρωες του Παναγιώτη

Τα παιδιά δεν ξέρουν τι είναι καλό ή κακό, μόνο αναπνέουν για την κάθε στιγμή με μία πρωτόγνωρη δύναμη που εμείς οι ενήλικες σταδιακά χάνουμε όσο μεγαλώνουμε. Κάθε παιδί κρύβει έναν ήρωα μέσα του.

Ένας τέτοιος μικρός ήρωας είναι και ο Παναγιώτης-Ραφαήλ Γλωσσιώτης, μόνο που η ζωή ξεκίνησε λίγο διαφορετικά για αυτόν. Από την ηλικία των 3 μηνών διαγνώστηκε με μία βαριά εκφυλιστική νόσο που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου και επηρεάζει την ικανότητα κατάποσης και αναπνοής.

Η νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 αποτελεί τη νούμερο ένα αιτία βρεφικής θνησιμότητας παγκοσμίως. Η καθημερινότητά του Παναγιώτη είναι δύσκολη, αφού ακόμα και οι πιο απλές κινήσεις γίνονται με δυσκολία. Πράγματα που για εμάς είναι δεδομένα, για τον Παναγιώτη δεν είναι, όπως η στήριξη κεφαλής.

Ο μικρός Παναγιώτης και οι γονείς του δεν το βάζουν κάτω, όμως. Ήδη έχει γίνει θεραπεία με το μοναδικό φάρμακο που διατηρεί την κατάσταση του ασθενή σταθερή, αλλά δεν δίνει λύση στο πρόβλημα.

Η αποκατάσταση του ελαττωματικού γονιδίου είναι η μόνη διέξοδος στον αγώνα που δίνει ο Παναγιώτης. Αυτή μπορεί να έρθει μόνο από την Αμερική με ένα ταξίδι που θα του αλλάξει τη ζωή ή για την ακρίβεια θα γίνει η αφετηρία για μία νέα – καλύτερη.

Για να καλυφτούν τα έξοδα εχει πραγματποιηθει μια τεράστια καμπάνια από εθελοντές σε όλη την χώρα με το σύνθημα “Γίνε ο Ηρωας του Παναγιώτη Ραφαήλ”.

Στο “παιχνίδι” της αλληλεγγύης, μπαίνει και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Προδρομίου και το πρωί του Σαββάτου, “στήνει” τον δικό του κουμπαρά στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στην Παραμυθιά, με την υποστήριξη του δήμου Σουλίου, με τον δήμαρχο Γιαννη Καραγιάννη να σφραγίζει τον κουμπαρά και την δικηγόρο Βέρα Βέρμπη να τον αποσφραγίζει για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Όλοι μας λοιπόν το πρωί του Σαββάτου δείχνουμε την αλληλεγγύη μας για τον μικρο μας φίλο

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!