Οι προτάσεις της Δ.Κ. Παραμυθιάς για το τεχνικό πρόγραμμα 2020

Δημοτικό πάρκινγκ στο υπαίθριο θέατρο, μετατροπή του πρ. οικοτροφείου σε γηροκομείο, πεζοδρόμια στον περιφερειακό Γεννηματά, κέντρο αθλητισμού στο ΚΕΓΕ, και κέντρο νεότητας στα κτίρια Ρίγγα-Μητσιώνη, στις προτάσεις.

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής της 25ης Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Παραμυθιάς, η ΄΄1η Ανοιχτή Συνέλευση σε Δημόσια Συζήτηση ΄΄, σύμφωνα με το άρθρο 87 του Ν. 4555/2018 με θέμα την ενημέρωση του τεχνικού προγράμματος και τη συζήτηση για λοιπά θέματα καθημερινότητας, ύστερα από πρωτοβουλία του Συμβουλίου Κοινότητας Παραμυθιάς.

Το συμβούλιο κοινότητας Παραμυθιάς απηύθηνε κάλεσμα όλους τους πολίτες και φορείς της κοινότητας, για την πραγματοποίηση αυτής της συνέλευσης. Η συμμετοχή των πολιτών στη συνέλευση ήταν μικρή, ενώ κανένας από τους φορείς της περιοχής δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

Στην συνέλευση που διήρκεσε περίπου δύο (2) ώρες, πήραν τον λόγο αρκετοί από τους παρευρισκόμενους πολίτες, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους, διατυπώνοντας προτάσεις έργων για το ΄΄ τεχνικό πρόγραμμα 2020΄΄ που αφορούσαν την οδοποιία, ύδρευση, σημεία επικινδυνότητας – διασταυρώσεις, κτιριακές εγκαταστάσεις – ελέγχους καταλληλότητας, οδοφωτισμός – σήμανση, κ.λ.π., καθώς και την δυσαρέσκειά τους για την υπάρχουσα κατάσταση της πόλης, τονίζοντας την αναγκαιότητα για άμεση λήψη μέτρων.

Όλα αυτά καταγράφτηκαν από τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας που έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και θα διαβιβαστούν στην αρμόδια αρχή, ώστε να ενημερωθούν και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες. Τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας παρουσίασαν ενδεικτικά θέματα του ΄΄τεχνικού προγράμματος 2020΄΄ στους συμπολίτες και αφού έλαβαν υπόψη τις προτάσεις που κατατέθηκαν και από αυτούς στην συνέλευση, θα προβούν στην σύνταξη του τελικού ΄΄τεχνικού προγράμματος 2020΄΄ που θα καταθέσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η δημόσια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και για αυτό δεσμεύτηκε το Συμβούλιο Κοινότητας να πραγματοποιηθούν νέες συνελεύσεις στο προσεχές διάστημα, προκειμένου να οργανωθούν οι κινήσεις που θα γίνουν από τα μέλη του Συμβουλίου κοινότητας και να απαντηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα που τέθηκαν στην ΄΄1η Ανοιχτή Συνέλευση σε Δημόσια Συζήτηση ΄΄.

Ευελπιστούμε το επόμενο κάλεσμα να τύχει μεγαλύτερης ανταπόκρισης, ώστε να γίνουμε όλοι μαζί φορείς αλλαγής για τον τόπο μας.

Με εκτίμηση
τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Παραμυθιάς

ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΠΑΠΠΑ ΑΘΗΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΙΑΚΟΣ ΠΑΥΛΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΤΑΤΣΗ ΜΑΡΙΑ του ΜΙΛΤΙΑΔΗ
ΝΤΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΧΙΛΛΕΑ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΛΑΖΑΡΟΥ
ΠΑΠΑΠΑΣΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

In this article

Join the Conversation