Την ανάκληση της ΠΝΠ για το ΚΕΘΕΑ ζητάει το δημοτικό συμβούλιο ύστερα απο προταση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ψηφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σουλίου ενώνει τη φωνή του με εκατοντάδες άλλους φορείς της χώρας και απαιτεί την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση αντικαθιστά το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), από ένα διοικητικό συμβούλιο έμμισθο και διορισμένο.

Η επίκληση περί “εξορθολογισμού της χρηστής διαχείρισης και διοίκησης στο ΚΕΘΕΑ” είναι προσχηματική, αστήρικτη και άδικη.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει “ταφόπλακα” στο χαρακτήρα και τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, αφού με άμεση κρατική παρέμβαση θα διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό Υγείας το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και θα καθορίζονται από αυτόν όλες του οι λειτουργίες. Η παρέμβαση αυτή στοχεύει στην πιστή εφαρμογή της δήθεν “αντιναρκωτικής” πολιτικής που υποβαθμίζει τα “στεγνά” θεραπευτικά προγράμματα και στρώνει το δρόμο για τον απόλυτο συμβιβασμό με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης.

Το ΚΕΘΕΑ στις 4 δεκαετίες δράσης του στη χώρα μας έχει δώσει τα “δείγματα γραφής” του και είναι οι χιλιάδες νέοι και οι οικογένειες τους, που από το δρόμο των ναρκωτικών σήμερα είναι λειτουργικά ενταγμένοι στην κοινωνική ζωή και δράση. Αντίστοιχη σημαντική δράση έχει,, επιδείξει και στην περιοχή μας, πράγμα που είναι γνωστό ευρέως στους δημότες μας οι οποίοι περιβάλλουν τον οργανισμό αυτό με ιδιαίτερη εκτίμηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου απαιτεί την ανάκληση και κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης και διοίκησης του ΚΕΘΕΑ.

Καλεί τους βουλευτές να μην κυρώσουν την πράξη αυτή στη Βουλή.

Απαιτεί να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του, να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

In this article

Join the Conversation