Νέο πανελλήνιο ρεκόρ βροχής στην Παραμυθιά. Κατέρρευσε μονομπλόκ του κέντρου υγείας. ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Τι λέει η πολιτική προστασία του δήμου και η Πυροσβεστική.

Με πολύ μεγάλα ύψη βροχής, εξελίχθηκε και το 24ωρο που μας πέρασε, με την Παραμυθιά να σημειώνει για άλλη μια φορα, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι στις οκτώ το βράδυ καταγράφηκαν στην Παραμυθιά με 144 (!!) χιλιοστά. Αναλυτικός πίνακας στο τέλος του άρθρου.

Η έντονη βροχόπτωση έριξε τοίχο στήριξης στον υπαίθριο χώρο του κέντρου υγείας Παραμυθιάς, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει τραυματισμός καθώς δεν υπήρχε ανθρωπινή παρουσία

Συνολικά 6 δέντρα έπεσαν από κεραυνούς που τοπικά και παροδικά συνοδευόταν από έντονες χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Συνεργεία της ΔΕΗ δίνουν μάχη για την αποκατάσταση του ρεύματος σε κοινότητες στο Σούλι, σε παρακαλάμια χωρία καθώς και σε τμήματα σε Κυρα Παναγιά και Καρβουνάρι, όπου κεραυνός έριξε κολόνα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στην paramythia-online.gr, η πολιτική προστασία του δήμου Σουλίου και η Πυροσβεστική, αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και το βάρος έχει δοθεί στον καθαρισμό του οδικού δικτύου από τα φερτά υλικά.

In this article

Join the Conversation