Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από την World Travel Market

Τι συνέβη στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL του Λονδίνου

Με θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου και με αυξημένο ενδιαφέρον από Σκανδιναβικές χώρες, Γερμανία, Γαλλία άλλα και από Ισραήλ, επιστρέφει από την WTM και το Λονδίνο η αποστολή της περιφέρειας Ηπείρου, με επικεφαλής την διευθύντρια τουρισμού της περιφέρειας Ιουλία Μαρκούλα.

Στο επίκεντρο των δράσεων στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL της Αγγλικής πρωτεύουσας, ο πολιτισμικός τουρισμός και η «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα διαμόρφωσης και προώθησης ενός εξειδικευμένου και επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού, με άξονα, 5 θέατρα της αρχαιότητας (Δωδώνη, Νικόπολης, Αμβρακίας, Κασσώπης και Γιτάνων).

“Η Ήπειρος είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, παραδόσεων και ενος μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος Κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει μια άνευ προηγουμένου εμπειρία, γνωρίζοντας τα πολιτιστικά μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, μονοπάτια πεζοπορίας, απολαμβάνοντας αξιοθαύμαστα τοπία σε μοναδικά χρώματα και δοκιμάζοντας τοπικά ποιοτικά προϊόντα που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ταξιδευτές”, δήλωσε η διευθύντρια τουρισμού της περιφέρειας Ηπείρου.

Το περίπτερο της περιφέρειας επισκέφτηκε ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μαζί με την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και τον γενικό γραμματέα του οργανισμού Δημήτρη Φραγκάκη.

Αντικείμενο των συζητήσεων, σε συνέχεια και των πρόσφατων επαφών που έχουν γίνει από τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη με τον Υπουργό Τουρισμού, ήταν η βέλτιστη αξιοποίηση του πλούσιου τουριστικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, καθώς και ο σχεδιασμός του νέου τουριστικού πλάνου της Περιφέρειας για το επόμενο διάστημα.

Η προετοιμασία της αποστολής της περιφέρειας έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί πλήθος συναντήσεων, μέσα από τις οποίες διαπιστώθηκε αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον ετκος από τον πολιτισμικό τουρισμό, και άλλα είδη εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο αθλητικός κ.α . Επιπρόσθετα, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας συμμετείχαν σε παράλληλες δράσεις που είχαν προγραμματιστεί από τον ΕΟΤ.

In this article

Join the Conversation