Ερώτηση για την περικοπή χρηματοδότησης των δήμων για την διαχείριση των αδέσποτων

Απο τον Μ. Κάτσης και άλλους 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο σχετικά με τη μείωση του προϋπολογισμού της πρόσκλησης χρηματοδότης των Δήμων για την κατασκευή, συντήρηση και εξοπλισμό των καταφυγίων αδέσποτων ζώων από 20 εκατ. ευρώ σε 15 εκατ. ευρώ, απευθύνουν 44 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο Μάριος Κάτσης.

Όπως αναφέρεται ρητά στην ερώτηση, η περικοπή αυτή έρχεται μετά την πρόσφατη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ., κατά την οποία αναγνώρισε τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων καθώς και τα προβλήματα των δημοτικών κυνοκομείων.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η σχετική πρόσκληση προς τους Δήμους είχε δημοσιευθεί επί υπουργίας του Αλ. Χαρίτση και έληγε στις 31/12/2019, αποτελούσε πάγιο αίτημα των φιλοζωικών ενώσεων και έδινε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των Δήμων, ενώ η περικοπή του προϋπολογισμού της προκάλεσε την εύλογη αντίδραση της Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας.

Οι βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό για ποιο λόγο προχώρησε στην περικοπή του προϋπολογισμού της πρόσκλησης, και αν προτίθεται να ανακαλέσει την απόφαση αυτή. Επίσης, σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει προκειμένου να υποστηρίξει τους δήμους στην αξιοποίηση των πόρων της πρόσκλησης. Τέλος, και δεδομένου ότι οι νέες δημοτικές αρχές ανέλαβαν καθήκοντα μόλις την 1η Σεπτεμβρίου, ρωτούν αν προτίθεται ο αρμόδιος υπουργός να δώσει παράταση για την υποβολή προτάσεων πέραν της 31/12/2019.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!