Παναγία Χάλασμα | Το πρόγραμμα εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου

Εσπερινός σημερα Κυριακή και Θεία Λειτουργία αύριο Δευτέρα

Το Εκκλησιαστικό συμβούλιο Χρυσαυγής σας ενημερώνει ότι ενόψει της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου:

Θα τελεσθεί εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας την παραμονή 20/11/2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:00 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Χρυσαυγής (στη θέση Χάλασμα) και ανήμερα των Εισοδίων, ημέρα Δευτέρα 21/11/2022 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία μετ’αρτοκλασίας.

Tι εορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου:

Μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές του έτους είναι τα «Εισόδια» της Θεοτόκου. Η Εκκλησία μας την τιμά στις 21 Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Η σημασία της εορτής αυτής είναι μεγάλη και ιερή καθώς αποτελεί την βάση και την αρχή για όλη την μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου.

Όπως γνωρίζουμε, η Παναγία Θεοτόκος, γεννήθηκε από γονείς γηραιούς, τον Ιωακείμ και την Αννα, που είχαν παρακαλέσει με πολύ πόνο τον Θεό να τους δώσει ενα τέκνο και να το αφιερώσουν στο Ναό Του. Πραγματικά, αυτό και έκαναν. Οταν δηλαδή η Μαρία έγινε τριών ετών την έφεραν οι ίδιοι οι γονείς της στο Ναό και την παρέδωσαν στα χέρια του Ζαχαρία του ιερέα.

Αυτός την αγκαλιασε, την ευλόγησε και είπε: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το ονομά σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώσει τους υιούς του Ισραήλ».

Και ανέβασε την τριετή Μαρία στο εσωτερικό του θυσιαστηρίου, που ο Θεός την χαρίτωσε.

Και ευφράνθηκε η Παναγία και με αγαλλίαση ψυχής εσκίρτησε και όλοι πνευματικά πανηγύρισαν που έμεινε στο Ναό τον Αγιο, για να αγιασθεί και να γίνει αργότερα η Μητέρα του ίδιου του Θεού

In this article

Join the Conversation