Συναντηση Βορίδη – Γιόγιακα για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Ζητήματα που χρήζουν επίλυσης με σκοπό να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών συζήτησαν ο Βασίλης Γιόγιακας και εκπρόσωποι του κλάδου με τον Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ....

Ζητήματα που χρήζουν επίλυσης με σκοπό να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών συζήτησαν ο Βασίλης Γιόγιακας και εκπρόσωποι του κλάδου με τον Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η επιτάχυνση της διαδικασίας χωροθέτησης των επιχειρήσεων υδατοκαλλιεργειών – που περιλαμβάνει και την κήρυξη της Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας -, η προβολή και η πιστοποίηση της ποιότητας των προϊόντων των ελληνικών επιχειρήσεων, η βελτίωση της πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία καθώς και η ενίσχυση του κλάδου μέσω του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2027.

Τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του κλάδου εκπροσώπησαν ο κ. Γιάννης Χεκίμογλου από την Πανελλήνια Ένωση Μικρομεσαίων Καλλιεργητών, ο κ. Απόστολος Τουραλιάς από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας και ο κ. Αντώνης Χαχλάκης από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών.

In this article

Join the Conversation