Πρόεδρος του ΚΤΕΛ: “Μόνο στο πρωινό δρομολόγιο απο Αθήνα επιτρέπονται τα κατοικίδια”

Τι απαντά για το περιστατικό με τον σκύλο.

Την θεση του ΚΤΕΛ Θεσπρωτιας για το περιστατικό με την μεταφορα κατοικίδιου συντροφιάς σε κλουβί και την αρνηση του οδηγου, ανεπτυξε ο προεδρος του ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, η υποχρέωση που υπάρχει από το νόμο, είναι ότι τα ΚΤΕΛ υποχρεούνται να έχουν αναρτημένα τα συγκεκριμένα δρομολόγια (ελάχιστο ποσοστό 30% επί των εκτελούμενων) στα οποία θα επιτρέπεται η μεταφορά των ζώων, αυστηρά και μόνο στην καμπίνα των επιβατών και πάντως σε καμία απολύτως περίπτωση στον χώρο αποσκευών (περιλαμβανομένης της περίπτωσης ζώων μέσα σε δέματα).

Συγκεκριμένα για τη διαδρομή Αθήνα – Ηγουμενίτσα, υπάρχουν καθημερινά 3 δρομολόγια, επομένως η υποχρέωση του ΚΤΕΛ είναι σε ένα από τα δρομολόγια, να επιτρέπει τη μεταφορά ζώων, όπως και γίνεται καθημερινά, στο πρωινό δρομολόγιο προς Ηγουμενίτσα και μόνο.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ διευκρινίζει, πως ουδέποτε ο οδηγός ζήτησε από την επιβάτιδα να τοποθετήσει το σκύλο στο χώρο των αποσκευών και πως κακώς ο οδηγός επέτρεψε να επιβιβαστεί η συγκεκριμένη κυρία, κάτι που όμως έπραξε για να μην ταλαιπωρηθούν οι υπόλοιποι επιβάτες από την καθυστέριση.

Πάντως πολυ θα θέλαμε να μαθουμε το σκεπτικό του νομοθέτη της συγκεκριμένης διάταξης του 30%. Απο τι δηλαδή κινδυνεύουν οι επιβάτες του 70% των δρομολογίων, που δεν κινδυνεύουν οι επιβάτες του 30% των δρομολογίων όπου και επιτρέπεται η μεταφορά κατοικίδιων συντροφιάς. Και επειδή λογικη απάντηση δεν πρόκειται να δωθεί, ειναι φανερο πως επρόκειτο για αστεία διάταξη.

In this article

Join the Conversation