Νέος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στην Αμπελιά

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τοπική Κοινότητα Αμπελιάς

Ο Δήμος Σουλίου, ευχαριστεί θερμά την οικογένεια Κώτση, για την δωρεά αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, ο οποίος τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τοπική Κοινότητα Αμπελιάς.

Συνολικά υπάρχουν τοποθετημένοι 7 αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές, στα εξής σημεία: Είσοδος Δημαρχείου Παραμυθιάς,  αποδυτήρια γηπέδου 49 Προκρίτων, Κοινοτικό Κατάστημα Παγκρατίου, Κοινοτικό Κατάστημα Προδρομίου, Κοινοτικό Κατάστημα Τσαγγαρίου, Γαρδίκι. Δείτε τους εδώ

Η χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή:

  1. Ανεξαρτήτως του κατασκευαστή του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή που χρησιμοποιείται, η μόνη απαραίτητη γνώση για να λειτουργήσει ο απινιδωτής είναι να πιέσουμε το κουμπί «ON».
  2. Μόλις ανοίξει ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, σας δίνει φωνητικές οδηγίες με φωνή που παράγεται από υπολογιστή, και σας καθοδηγεί στην υπόλοιπη διαδικασία.
  3. Θα σας δώσει οδηγίες να τοποθετήσετε ένα σετ αυτοκόλλητες επιφάνειες ηλεκτροδίων στο γυμνό στήθος του θύματος, εάν είναι απαραίτητο και να συνδέσετε το βύσμα των ηλεκτροδίων με τον απινιδωτή.
  4. Στη συνέχεια ο αυτόματος απινιδωτής θα κάνει αυτόματη ανάλυση του ρυθμού του ηλεκτροκαρδιογραφήματος του ατόμου για να καθορίσει εάν απαιτείται απινίδωση. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει καμία επαφή με τον ασθενή όσο η συσκευή κάνει ανάλυση του ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Εάν εκείνη τη στιγμή αγγίζουν ή μετακινούν τον άρρωστο το ηλεκτροκαρδιογράφημα μπορεί να μην είναι ακριβές.
  5. Εάν η συσκευή εκτιμήσει ότι απαιτείται απινίδωση, θα φορτιστεί αυτόματα και θα σας πει να πιέσετε το κουμπί που θα κάνει την εκφόρτιση. Προσοχή, για την δικιά σας και των άλλων προστασία την ώρα που πιέζεται το κουμπί εκφόρτισης δεν πρέπει κανείς να αγγίζει τον ασθενή. Αν ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής ανιχνεύσει κανονικό καρδιακό ρυθμό σε καμία περίπτωση δεν επεμβαίνει και πέφτει σε αδράνεια. Για τυχόν αστοχία ή λάθος οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές έχουν ειδικές δικλίδες ασφαλείας και σε κάθε περίπτωση «κλειδώνει την λειτουργία του».
  6. Μόλις γίνει η εκφόρτιση θα σας καλέσει να συνεχίσετε την ΚΑΡΠΑ

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!