Δεσμεύτηκε πως θα υλοποιηθούν ολα τα έργα που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος»

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απο το Δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη»

Την ομαλή και απρόσκοπτη ολοκλήρωση των έργων που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» υποσχέθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, λίγες μέρες πριν, είχε ανακοινώσει την κατάργησή του.

Ο Υπουργός ενώπιον των δημάρχων που μετέχουν στο Δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη» δεσμεύτηκε ότι τα έργα θα υλοποιηθούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Σημειώνεται ότι σήμερα στην Ήπειρο εκτελούνται δεκάδες παρεμβάσεις των Δήμων μέσω του Φιλόδημου και κυρίως έργα υποδομών, όπως δρόμοι και ύδρευση.

Σύμφωνα με τον Υπουργό τα έργα θα πραγματοποιηθούν είτε μέσα από το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση που θα αρχίσει να υλοποιείται από το υπουργείο Εσωτερικών στις αρχές του 2020, είτε μέσω των ΠΕΠ και των Τομεακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, όπου αυτό είναι δυνατόν,

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος σύντομα θα ολοκληρώσει τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης που θα δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων ύψους 500 εκατ. ευρώ το χρόνο, για την επόμενη τετραετία.

Επισήμανε ότι είναι αναγκαία η οργάνωση των δήμων και των τεχνικών υπηρεσιών τους για να υπάρχει η δυνατότητα απορρόφησης των αναγκαίων πόρων και για το λόγο αυτό, όπως είπε, έχουν μεγάλη αξία πρωτοβουλίες όπως αυτή του Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη», το οποίο αποτελεί ένα εργαλείο για την υλοποίηση μελετών και σχεδιασμών για έργα ανάπτυξης στους δήμους.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!