Κάτσης | «Το επιβατικό κοινό αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ωφελείται άμεσα από το έργο του ΣΥΡΙΖΑ»

Τι αναφέρει για την εφαρμογή της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2016-2021 στον τομέα των συγκοινωνιών

Πέντε μήνες χρειάστηκε το Επιτελικό Κράτος του κ. Μητσοτάκη για να δημοσιεύσει μια έτοιμη υπουργική απόφαση ενός ώριμου και ήδη σχεδιασμένου έργου από τον Ιούνιο του 2019 ώστε η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.»να διαχειριστεί τη δράση για την ενίσχυση επιχειρήσεων του τομέα αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών προκειμένου να παρέχουν ολοκληρωμένες ψηφιακές υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό

Οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΛ σε όλη τη χώρα αποκτούν χρηματοδοτικά εργαλεία μέσα από το έργο συνολικού προϋπολογισμού 27.000.000 ευρώ (δημόσια δαπάνη 16.200.000 ευρώ) που σχεδιάστηκε από το πρώην Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020. Έτσι ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημά τους για στήριξη από την Πολιτεία.

Από την άλλη το επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση των αναβαθμισμένων ψηφιακών υπηρεσιών σε θέματα πληροφόρησης σε πραγματικό χρόνο,εντός και εκτός του οχήματος (έξυπνες στάσεις, ηλεκτρονικοί πίνακες ενημέρωσης για άφιξη και αναχώρηση οχήματος, αλλά και καθ’ όλη τη διαδρομή με τη αξιοποίηση ολοκληρωμένου τηλεματικούσυστήματος και μέσω mobileεφαρμογών), δωρεάν WiFi, αγορά εισιτηρίων με χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, αυτόματοι πωλητές κ.ά.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατ’ εφαρμογή της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2016-2021 στον τομέα των συγκοινωνιών, έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα και στην περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών οδικών μεταφορών τόσο των αστικών όσο και των υπεραστικών μετακινήσεων.

Πέντε μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, κοντεύουν να φτάσουν σε τριψήφιο αριθμό τα Δελτία Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το τι «θα» κάνει ή τι βρήκε έτοιμο, ώστε να μετασχηματιστεί ψηφιακά η χώρα.

Στην πράξη, όχι μόνο δεν έχει ωριμάσεικανένα νέο έργο, αλλά καθυστερεί χαρακτηριστικά ή ακυρώνει και έργα που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό της έξυπνης στάθμευσης, του δορυφορικού διοδίου ή των νέων ταυτοτήτων.

Τους καλούμε να προχωρήσουν τάχιστα τις διαδικασίες, το επιβατικό κοινό δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις

In this article

Join the Conversation