ΚΑΕ Παραμυθιά | Ροζ φύλλο αγώνα και στην Άρτα. Παραμένει στην 1η θέση της βαθμολογίας

Γράφει για την paramythia-online.gr, o Δημήτριος Ντόκος

Ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα για ομάδα της ΚΑΕ Παραμυθιά με 75-84 στον Κυριακάτικο εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Άνω Πόλη Άρτας.

Με την 6η αυτήν νίκη η ομάδα της Παραμυθιάς συνεχίζει να βρίσκεται ισόβαθμη με τους Μολοσσούς Ιωαννίνων στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας μόνο μια ήττα στον ενεργητικό της.

Ο αγώνας είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την Παραμυθιά να διατηρεί στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα τα ηνία στο σκορ, παρότι παρατάχτηκε με δέκα παίχτες, από τους οποίους οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας.
Η έφεση των φιλοξενούμενων στο σκοράρισμα φανερώθηκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι καλές επιλογές στις προσπάθειες για τρείς πόντους και το σωστό διάβασμα στα σετ παιχνίδι, έδωσε διαφορά οχτώ πόντων στην λήξη της πρώτης περιόδου με 15-23. Οι γηπεδούχοι χάρη στα πολλά επιθετικά ριμπάουντ, βάση της φανερής υπεροχής τους σε μεγάλα κορμιά, προσπαθούσαν με δεύτερες επιθέσεις να μείνουν κοντά στο σκορ. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο με την Παραμυθιά να ανεβάζει την συγκομιδή με τρίποντα και αιφνιδιασμούς στο ανοιχτό γήπεδο. Κάπως έτσι η κατάσταση δεν μεταβλήθηκε με το τελικό σκορ ημιχρόνου στο 23-43 να δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα της ΚΑΕ Παραμυθιάς.

Η ομάδα της Άρτας μπήκε πιο δυνατά και συγκεντρωμένα στο τρίτο δεκάλεπτο μειώνοντας σταδιακά της διαφορά στο 40-49. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με την διαφορά να κυμαίνεται σταθερά κοντά στους δέκα πόντους. Το μεγάλο στοίχημα για την Παραμυθιά ήταν αν θα μπορούσε να αντέξει στα πολλά φάουλ των παιχτών της. Ο προπονητής Κωστίδης προχωρούσε επιμελώς στις κατάλληλες κινήσεις προσπαθώντας να προστατεύσει το ροστερ από την αποβολή των πέντε φάουλ. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με μια σχετικά καλή διαφορά για τους φιλοξενούμενους στο 49-62.
Στο τελευταίο τέταρτο δεκάλεπτο η Παραμυθιά μπήκε δυνατά και αποφασισμένα δημιουργώντας πολλές φάσεις και σωστά τελειώματα. Η διαφορά ξέφυγε στο 52-67 αναγκάζοντας την ομάδα της Άρτας να καλέσει ταιμ άουτ χωρίς όμως να μπορεί να ανακόψει την εξέλιξη του αγώνα. Η διαφορά σταδιακά ανέβηκε για να φτάσει τους είκοσι πόντους στο 54-74 έξι λεπτά πριν την λήξη του αγώνα. Οι παίχτες της Παραμυθιάς χαλάρωσαν πιστεύοντας ότι όλα έχουν κριθεί και αυτό έδωσε δικαίωμα στην ομάδα της Άρτας να πλησιάσει στο σκορ στο 64-76 δύο λεπτά πριν την λήξη του αγώνα. Η Παραμυθιά σκόραρε με εύστοχες βολές και κρίσιμο τρίποντο παίρνοντας τελικά την νίκη με 75-84. Τέλος να αναφέρουμε την εξαιρετική διαιτησία των Μίγδο -Γαληνά σε όλη την διάρκεια του αγώνα χωρίς να αφήνουν την παραμικρή υποψία μεροληψίας με τα σφυρίγματα τους.

Στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής ξεχώρισε η σημαντική εντός έδρας νίκη των Μολοσσών επί του ΒΑΟ Άρτας με 78-71 καθώς και η άνετη νίκη του Πύρου Αρταίων επί του Σπάρτακου Β’ με το ευρύ 63-47.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση εκτός έδρας στην Κόνιτσα στης 12/1/2020 με αντίπαλο την τοπική ομάδα του Αίαντα Περιβλέπτου.

Δεκάλεπτα: 15-24,29-33,49-62,75-84

Διαιτητές: Μίγδος – Γαληνάς

Κ.Α.Ε ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ (Κωστίδης Πέτρος): Αθανασίου, Κούρτης 2, Φάτσιος ,Τάχιας 18(3), Ανδρέου, Τσούπης 4, Βάτσιος 29(3), Ζαφειράκης 11(2),Πατσούρας, Μπάμπος 13(3).
Γ.Σ ΑΡΤΑΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗ (Πρέντζας Χ.): Μερκοβίτης 1, Δημητρίου 15,Σμύρης Α. 11 ,Πρίντζιος 4, Βαρέλας 1,Νούτσος 23(3),Ζήκος ,Σμύρης 10(2).

Αποτελέσματα ομίλου:
Α.Ο ΠΑΡΓΑΣ – ΑΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 70 – 53
Α.Σ ΜΟΛΟΣΣΩΝ – Β.Α.Ο ΑΡΤΑΣ 78 – 71
Α.Κ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ – Α.Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ(Β) 63 – 47
Γ.Σ ΑΡΤΑΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗ – Κ.Α.Ε ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 75 – 84
ΡΕΠΟ : ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΑΞΩΝ

In this article

Join the Conversation