ΜΛ-ΚΚΕ Παραμυθιάς | “Πυκνές πολιτικές εξελίξεις εις βάρος του λαού και της χώρας”

Η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας της ανεργίας, της καταστολής και της υποτέλειας δεν είναι αήττητη!

Ο λαός μας και η νεολαία βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της ανεργίας και της υποτέλειας που επέβαλαν εδώ και μια δεκαετία όλες οι κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ξεπλυμένη και εξαγνισμένη από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει νέο βάρβαρο κύμα αντιλαϊκών και αντιδραστικών μέτρων για να σαρώσει ό,τι άφησε όρθιο η δεκαετής βάρβαρη και τρομοκρατική μνημονιακή πολιτική.

Παρά την κάλπικη προπαγάνδα των επιτελείων, η Ν.Δ. συνεχίζει με ένταση τις αντιλαϊκές πολιτικές της φτώχειας και ανεργίας, οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση το μεγαλύτερο κομμάτι της ασφάλισης και ιδιαίτερα τις επικουρικές συντάξεις, την υγεία και την παιδεία! Θέλει να στήσει σε ολόκληρη τη χώρα φυλακές – κολαστήρια για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Πάνω στο έδαφος αυτής της πολιτικής εξαπολύει νέο κύμα καταστολής, αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας. Τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής. Απέναντι στο φοιτητικό κίνημα που αγωνίζεται για τα μορφωτικά του δικαιώματα η κυβέρνηση απαντά με την καταστολή, εδραιώνοντας δια της βίας την κατάργηση του ασύλου.

Η συνδικαλιστική δράση στοχοποιείται. Ο κρατικός έλεγχος και το φακέλωμα των συνδικάτων νομιμοποιούνται. Η απεργία και η διαδήλωση αμφισβητούνται. Οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου συνεχίζουν να απαξιώνονται και ξεπουλιούνται οι πλουτοπαραγωγικές πηγές για χάρη των ντόπιων μεταπρατών και των ξένων αφεντικών τους.

Είναι το μοναδικό πράγμα που σε ιστορική βάση τα ντόπια αφεντικά ξέρουν να κάνουν καλά. Διακόσια χρόνια μετά την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, το όραμά τους είναι μια Ελλάδα ιδιωτικοποιημένη, ξεπουλημένη στους διεθνείς καιροσκόπους, με τη νεολαία της σε ένα νέου τύπου ξενιτεμό και την χώρα παραδομένη στο δόγμα «ανήκομεν εις την Δύσιν», που τόσες φορές ο τόπος έχει πληρώσει ακριβά.

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση με την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ επιζητά την δουλική προστασία των ΗΠΑ στην ελληνοτουρκική διένεξη και την τουρκική επιθετικότητα. Η κυβέρνηση προσφέρει «γη και ύδωρ» για την προώθηση των αμερικάνικων σχεδίων προκειμένου να έχει τη στήριξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στα υπερφίαλα σχέδια της μεγαλοαστικής τάξης για ρόλο-κλειδί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και στον άξονα Αθήνα – Κάϊρο – Τελ Αβίβ. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η πρόσφατη Συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med.

Σήμερα οι λαοί στο Ιράν, τη Συρία, το Ιράκ και σε όλη την Μ. Ανατολή βρίσκονται ξανά στο μάτι του κυκλώνα. Η ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο τώρα το Ιράν μετατρέπεται σε πεδίο της δολοφονικής επιθετικότητας των Αμερικάνων, κλιμακώνοντας κατακόρυφα την απειλή μιας νέας πολεμικής ανάφλεξης, σπέρνοντας το θάνατο, καταδικάζοντας τα καραβάνια των ανθρώπων στον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν με δραματικό τρόπο για τους λαούς την απότομη όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσίας – Κίνας.
Άμεσο και επιτακτικό καθήκον όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση του αντιϊμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού αγώνα σαν απάντηση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και πρώτα απ’ όλα των ΗΠΑ, καθώς και απέναντι στον κίνδυνο πολεμικής ανάφλεξης.

Η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας της ανεργίας,
της καταστολής και της υποτέλειας δεν είναι αήττητη!
Έξω οι Αμερικάνοι. Έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤO και οι Βάσεις τους.
Κάτω η φιλοπόλεμη και δολοφονική πολιτική των ιμπεριαλιστών!
Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών!

In this article

Join the Conversation