Η τοπική ΕΛΜΕ για τις εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση

Ανακοίνωση

Με αφορμή τα σχέδια της Κυβέρνησης για νέο ασφαλιστικό το οποίο θα αποτελέσει τη “χαριστική βολή” στην δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις αυτές. Καλεί την ΟΛΜΕ σε απεργιακή επαγρύπνηση, όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Είναι υποχρέωσή μας και για τους σημερινούς εργαζόμενους και για τις μελλοντικές γενιές να οργανώσουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας διεκδικώντας Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε στη νέα γενιά εργαζομένων μια εργασιακή κόλαση και μια διαρκή ανασφάλεια. Οι επόμενοι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζικοί. Η καταστολή και τα σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων δεν μας τρομάζουν.

Οι αγώνες που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα σε διάφορους εργασιακούς χώρους (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΛΑΡΚΟ, Νοσοκομεία) αλλά και το παράδειγμα των μεγάλων κινητοποιήσεων στη Γαλλία και αλλού (π.χ Χώρα των Βάσκων) πρέπει να μας δώσουν δύναμη και να μας γεμίσουν με αισιοδοξία για την προοπτική ανατροπής των αντιλαϊκών στοχεύσεων.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!