Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Κέντρο Θεσπρωτίας: Συσκέψεις για το ασφαλιστικό σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά

Τετάρτη 22/1/2020 στις 8:00 μμ, στην Παραμυθιά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας πάρει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιασφαλιστική επίθεση, συνεχίζει «επάξια» και την τακτική της αποπροσανατολιστικής προπαγάνδας και κοροϊδίας που συνοδεύει κάθε νέο πλήγμα στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Πίσω από τους εξοργιστικούς τίτλους στα site και τις εφημερίδες για «αυξήσεις» και «ισονομία», βρίσκεται η πραγματική αλήθεια. Με ψέματα, με στημένες συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει το πραγματικό της στόχο, το παραπέρα τσάκισμα και το τέλος της κοινωνικής ασφάλισης, την παράδοση του σε ασφαλιστικές εταιρίες και τράπεζες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν ή θέλουν να το αντιμετωπίζουμε. Οι συντάξεις αποτελούν τη μια πλευρά προστασίας και της αξιοπρεπούς ζωής, μετά την εργασία μας! Το ασφαλιστικό όμως περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Από τις συντάξεις ως την ασφάλιση του μικρού παιδιού και τα εμβόλια του, τα φάρμακα μας όταν αρρωσταίνουμε. Περιλαμβάνει τις ιατρικές εξετάσεις, τις παροχές υγείας και πρόνοιας, την προστασία της μητρότητας, την προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, τους εμποροϋπάλληλους, τους εργαζόμενους σε Σούπερ Μάρκετ, τους εργαζόμενους στα μικρομάγαζα, τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, στα συνεργεία, σε λογιστικά και τουριστικά γραφεία, να αγωνιστούμε για να εμποδίσουμε το παραπέρα χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Να αγωνιστούμε για Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις συσκέψεις που οργανώνει το σωματείο μας για την Κοινωνική Ασφάλιση,

Δευτέρα 20/1/2020 στις 7μμ, στην Ηγουμενίτσα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.
και Τετάρτη 22/1/2020 στις 8μμ, στην Παραμυθιά.

In this article

Join the Conversation