Αιχμές στο περιβάλλον του Μητροπολίτη, άφησε ο γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Δεν έκρυψε τον ενδιαφέρον του για την θέση του Μητροπολίτη, ενώ χαρακτήρισε τον κ.κ Τίτο, υπόδειγμα Ιεράρχη και Ανθρώπου.

Με πολύ επαινετικά λόγια μίλησε για το Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτο σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Μάστορα και στην εκπομπή του “ΕΛΕΥΘΕΡΑ”, στο “ART TV”, o αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Κατραμάδος, γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Χαρακτήρισε τον κ. Τίτο υπόδειγμα Ιεράρχη και Ανθρώπου, σεβαστού απ’ όλους, που κοσμείται με πολλές αρετές και τα 45 χρόνια της ποιμαντορίας του στη Μητρόπολη Παραμυθίας απέδειξαν ότι είναι ένα διαμάντι.

Σε σχετική ερώτηση του κ. Μάστορα δήλωσε δημόσια το ενδιαφέρον του προς επισκοποίηση, και δεν έκρυψε ότι για τη Μητρόπολη Παραμυθίας, όταν έρθει η ώρα, θα θέσει υποψηφιότητα. Αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι αυτό είναι θέμα του Αρχιεπισκόπου, που με σοφία ενεργεί, και της Ιεράς Συνόδου, που καθοδηγείται από τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έργο του ηγουμένου της Μονής Γηρομερίου π. Μεθοδίου Ντελή, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο του και του απέδωσε τα εύσημα για τις πνευματικές και όχι μόνο δράσεις του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο π. Σπυρίδων κάλεσε το περιβάλλον του Σεβασμιωτάτου Τίτου, που πλέον είναι γέροντας, να σεβασθεί την αξιοπρέπειά του και το κύρος του και το ήθος του, προσθέτοντας πως αυτό πρέπει να είναι το μέλημά τους.

“Αυτό, που πλέον χρειάζεται, είπε, είναι να γηροκομηθεί και να απολαμβάνει την ηρεμία και τη γαλήνη και τη φροντίδα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο π. Σπυρίδων σημείωσε ότι τα γεράματα είναι αμείλικτα για όλους και αυτό, που απαιτείται, είναι οι συνεργάτες του να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο την υστεροφημία ενός υπέροχου ανθρώπου, που ποτέ δεν έδωσε αφορμή για αρνητικά σχόλια.

In this article

Join the Conversation