Ισραήλ | Ως ενιαίος τουριστικός προορισμός 4 εποχών προωθείται η Θεσπρωτία στην IMTM + Φωτογραφίες

Περιφέρεια Ηπείρου & Επιμελητήριο Θεσπρωτιας επιδιώκουν την αύξηση επισκεψιμότητας Ισραηλινών που τα τελευταία χρόνια δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ηπειρο

Στο Τελ Αβίβ, για την προώθηση της τουριστικής σεζον του 2020, βρίσκεται η Περιφέρεια Ηπειρου και το Επιμελητήριο Θεσπρωτιας με την παρουσία μεταξυ άλλων του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Αλέκου Πάσχου, στο πλαίσιο της 26ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού IMTM 2020 (International Mediterranean Tourism Market – Διεθνής Μεσογειακή Αγορά Τουρισμού).

Στην ΙΜΤΜ η Θεσπρωτια αλλα και η Ήπειρος προβάλλεται ως ενιαίος προορισμός 12 μηνών προσπαθώντας να μεγιστοποιήσει τις αφίξεις ισραηλινών που τα τελευταία χρόνια δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης κυριως στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαίτερες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Μιλώντας στην paramythia-online.gr ο Αλέκος Πάσχος, σημείωσε πως η τουριστική αγορά του Ισραήλ παρουσιάζει σταθερά ανοδική τάση στην Ηπειρο, με το Επιμελητήριο να προβάλει τοσο την παραθαλάσσια οσο και την ορεινή Θεσπρωτία. “Ο νομός μας, μπορει και θα πετύχει να μπει δυνατα στον χάρτη τον προορισμών των Ισραηλινών και ως Επιμελητήριο στοχεύουμε σε δράσεις που προσφέρουν εξωστρέφεια στο τουριστικό προϊόν μας. Οι Ισραηλινοί θεωρούνται καλοι τουρίστες και επιλέγουν ποιοτικά τουριστικά πακέτα και η Θεσπρωτία μπορει να τα προσφέρει. Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Περιφερειάρχης κανουν εξαιρετική δουλειά στον τουρισμό και ειναι στρατηγικοί μας σύμμαχοι στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του τουρισμού μας” τόνισε ο Αλέκος Πάσχος.

Στην ΙΜΤΜ βρίσκεται και ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης καθως και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγγάκης.

Με δεδομένο ότι οι Ισραηλινοί ταξιδεύουν συχνά στη χώρα μας, χάρη στην εγγύτητα και στις προσιτές τιμές στα τουριστικά πακέτα, ο υπουργός Τουρισμού θα έχει σειρά επαφών με φορείς του τουρισμού, στοχεύοντας στην προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών από το Ισραήλ και στις ακόμα καλύτερες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Ο Χαρης Θεοχάρης θα επισκεφτεί και την Ιερουσαλήμ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στον μνημειακό χώρο του Ολοκαυτώματος, Yad Vasem. Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού θα επισκεφτεί το Πάρκο Καινοτομίας «High-Tech Park Bayside Negev», ένα πάρκο-ορόσημο για την καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε ισραηλιτικά ειδησεογραφικά ΜΜΕ

Στο περίπτερο του ΕΟΤ οπου φιλοξενείται και η Ηπειρος, βρέθηκε ο Έλληνας προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιάννης Σφαιρόπουλος τον οποιο τίμησε το Υπουργείο Τουρισμο και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης για τη συνεισφορά του στην προώθηση του ελληνικού Τουρισμού στο Ισραήλ και την εκπροσώπηση του ελληνικού πνεύματος.

In this article

Join the Conversation