Ενημερώθηκαν για τον νέο νόμο της διαμεσολάβησης, οι δικηγόροι της Θεσπρωτίας

Απο την Ελένη Κολτσάκη, ΔΝ, Δικηγόρο, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το Νέο Νόμο για τη Διαμεσολάβηση (Ν. 4640/2019)” είχαν οι δικηγόροι του Νομού Θεσπρωτίας στην παρουσίαση-ενημέρωση που έγινε στο Δικαστικό Μέγαρο της Ηγουμενίτσας από την κα. Ελένη Κολτσάκη, ΔΝ, Δικηγόρο, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών.

Η άρτια και εμπεριστατωμένη ενημέρωση της κα. Κολτσάκη βοήθησε τους δικηγόρους να κατανοήσουν το ισχύον θεσμικό πλαίσιο με όλες τις αλλαγές και τροποποιήσεις.

Με το νόμο 4640/2019 ρυθμίζεται ο θεσμός της διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις. Στη διαδικασία της διαμεσολάβησης μπορούν να υπαχθούν αστικές και εμπορικές διαφορές εθνικού ή διασυνοριακού χαρακτήρα.

Καινοτόμο είναι πλέον ότι πριν από την προσφυγή σε Δικαστήριο υπάρχει ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ η υποχρέωση του δικηγόρου να ενημερώσει τον εντολέα του για τη δυνατότητά του να προσφύγει στη διαμεσολάβηση. Ειδικό ενημερωτικό έγγραφο πρέπει να υπογραφεί από το δικηγόρο και τον εντολέα του και να κατατεθεί μαζί με την αγωγή στο δικαστήριο αλλιώς η αγωγή κηρύσσεται απαράδεκτη.

In this article

Join the Conversation