Γιόγιακας | «Σκέτο ψέμα τα περί “ξεπουλήματος”»

Ανακοίνωση

«Διαβάζοντας την ανακοίνωση του πρώην κυβερνητικού βουλευτή γεννήθηκαν μερικές απορίες:

Διάβασε αυτά που είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας στην Ηγουμενίτσα για το λιμάνι; Ή έπαιξε κατ’ ευθείαν τη γνωστή “κασέτα” περί “ξεπουλήματος”; Και αν πράγματι τα διάβασε, γιατί δεν κατάλαβε όσα είπε ο κύριος Υπουργός; Ή μήπως απλά διαδίδει ψέματα;

Ό,τι κι αν συμβαίνει, είναι καλό να του δώσουμε μια ακόμα ευκαιρία. Είπε λοιπόν ο κύριος Πλακιωτάκης, σε σχέση με αυτά που αναφέρει ο συνάδελφος:

“Εδώ δεν μιλάμε για πώληση, άλλα για ενοίκιο, για 35-40 χρόνια σύμβαση παραχώρησης.

Η αρχική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Οργανισμού είχε γίνει το 2003 και εμείς το πήγαμε 2063, για να μπορεί ένας σοβαρός επενδυτής, μια σοβαρή εταιρεία να επενδύσει και να έχει χρονικό ορίζοντα.

Οποιαδήποτε υποδομή ή επένδυση γίνει στο λιμάνι, θα αποτελεί περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.

Για τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της μελέτης αξιολόγησης βιωσιμότητας και μέσα στο 2020, με όρους διαφάνειας και μέσα στο Διεθνές και Κοινοτικό πλαίσιο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας, θα δημιουργηθούν πολλαπλάσιες θέσεις απασχόλησης.

Υπάρχουν ξεκάθαροι όροι του παιγνιδιού. Ο χρονικός ορίζοντας αυξήθηκε και έχεις μια κυβέρνηση, η οποία είναι ανοικτή σε όλα τα μοντέλα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που νομοθέτησε, την υποπαραχώρηση. Δηλαδή, είπε για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας υποπαραχώρηση, δηλαδή όρους, όπως ανταποδοτικό τέλος, χωρίς να το προσδιορίζει. Εμείς λέμε, έως 5% και ο υποψήφιος επενδυτής, θα γνωρίζει τους όρους από την αρχή, 60 ημέρες πριν καταθέσει την δεσμευτική του προσφορά…Θέτουμε όρους διαφάνειας και σοβαρότητας”.

Αυτά είπε ο κύριος Υπουργός. Ο,τιδήποτε άλλο, αν δεν είναι έλλειψη κατανόησης, είναι σκέτο ψέμα».

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!