Η “ταξική πορεία” για την “βοήθεια στο σπιτι”

"Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και τις διαμαρτυρίες"

Ο εμπαιγμός των 19 εργαζομένων (16 ορισμένου και 3 αορίστου χρόνου) δεν έχει τελειωμό τόσο από πλευράς Κυβέρνησης-Υπουργείου, όσο και όλων των τοπικών δημοτικών αρχών. Έπειτα από το δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/02/20 στην Παραμυθιά, έγινε πιο φανερό από ποτέ πως η στάση του Δήμου είναι απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Οι 16 εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι από το Δεκέμβρη βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα και η δημοτική αρχή εγγυήθηκε την πληρωμή μόνο του Δεκέμβρη ! Τόσο μας είπαν μπορούν να πληρώσουν (υπάρχει και ο προϋπολογισμός) !

Το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας και της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων είναι μία μόνιμη κατάσταση που βιώνουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εδώ και χρόνια.
Μόνο που οι ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους δεν έχουν και δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα από το πως καταρτίζονται οι δημοτικοί και οι κρατικοί προϋπολογισμοί.

Ούτε μπορούν να γίνονται μπαλάκι μεταξύ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-προγραμμάτων ΕΣΠΑ-ΕΕΤΑΑ-Δήμων-Ε.Ε. για το ποιος είναι ουσιαστικά ο εργοδότης τους, δηλαδή ποιος τους χρωστάει τα δεδουλευμένα.
Από την άλλη πλευρά, γίνεται επίσης φανερό, ότι απάντηση στο ζήτημα δεν μπορεί να δοθεί με προτάσεις διαχείρισης και λογικές αναζήτησης λύσεων μέσα στους νόμους (ταυτόχρονα με αγώνα πάντα!) όπως είναι η λογική της διοίκησης του συλλόγου.

Στο ‘γήπεδο’ των αντιπροτάσεων κερδισμένοι βγαίνουν αυτοί που εμπαίζουν τους εργαζόμενους!
Μοναδική λύση είναι ο αγώνας και η διεκδίκηση των δεδουλευμένων και η πάλη για σταθερή και μόνιμη πληρωμή στην ώρα της! χωρίς προτάσεις για το που θα βρεθούν τα λεφτά! Αυτό δεν είναι δουλειά των εργαζομένων όσο και αν προσπαθούν όλοι να τους πείσουν. Μόνο με οργανωμένο αγώνα και πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, μπορούν οι εργαζόμενοι να νικήσουν.

Η Ταξική Πορεία στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και τις διαμαρτυρίες. Με γενικές συνελεύσεις, οργάνωση και αποφάσεις αγώνα πρέπει να συνεχιστεί η πάλη τους για να κερδίσει!

• ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ
• ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
• ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ
• ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ- ΔΝΤ

In this article

Join the Conversation