ΚΑΕ Παραμυθιά | Ροζ φύλλο αγώνα και στην κορυφή της βαθμολογίας

Ο Τάχιας με μεγαλα καλάθια στο τελευταίο λεπτο έδωσε την νίκη με αντίπαλο τους Μολλοσούς

Γράφει ο Δημήτριος Ντόκος

Μια ανεπανάληπτη νίκη πέτυχε η ΚΑΕ Παραμυθιάς στην σπουδαία αναμέτρηση με αντίπαλο τους Μολοσσούς Ιωαννίνων στον εντός έδρας Κυριακάτικο αγώνα στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής.

Η πολυπόθητη νίκη επετεύχθη χάρη στην αυταπάρνηση των παιχτών της Παραμυθιάς να δεχτούν κάτι λιγότερο από την νίκη. Το τελικό 66-63 ήρθε κατόπιν μιας αμφίρροπης αναμέτρησης, κυρίως στην τελευταία τέταρτη περίοδο, όπου ο αγώνας έγινε ακατάλληλος για καρδιακούς!

Το ματς ξεκίνησε νευρικά και άστοχα για την Παραμυθιά που είδε τους Μολοσσούς να προηγούνται από νωρίς με 1-8 χάρη στους πολλούς πόντους από εύστοχες προσπάθειες τριών πόντων. Σταθερά και με επιμονή οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό και απατώντας με καλάθια από το ζωγραφιστό μείωσαν στο 8-12 στα μέσα της περιόδου. Οι δύο ομάδες συνέχισαν με εκατέρωθεν εύστοχες προσπάθειες, οι Μολοσσοί με τρίποντα και οι Παραμυθιά με προσπάθειες από μέση απόσταση, για το 17-21 σκορ δεκαλέπτου

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν που έδωσε στην λήξη του διψήφια διαφορά για του φιλοξενούμενους. Ενώ στα πρώτα λεπτά και οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ, εντούτοις οι Μολοσσοί με καταιγισμό τρίποντων και γρήγορους αιφνιδιασμούς κατάφεραν να πάρουν τα ηνία και σύντομα να ανεβάσουν την διαφορά στους 5 πόντους στο 25-30 τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η Παραμυθιά προσπάθησε λανθασμένα όπως αποδείχτηκε να ακολουθήσει στο παιχνίδι των τριπόντων, αλλά τα δικά της άστοχα σουτ σε συνδυασμό με τρία διαδοχικά εύστοχα των Μολοσσών ανέβασαν την διαφορά στο 29-39. Οι Μολοσσοί έλεγχαν για τα καλά την εξέλιξη του αγώνα και η συνέχεια προμηνύονταν δύσκολη για τους γηπεδούχους.

Η υπέρβαση και η ανατροπή για την Παραμυθιά ήρθε γρήγορα και με εντυπωσιακό τρόπο. Ένα σύστημα ζώνης με προσαρμογές και στοχευόμενη άμυνα πάνω σε συγκεκριμένους παίχτες των Μολοσσών, βραχυκύκλωσε τους φιλοξενούμενους, που έμεινα άποντοι για αρκετά λεπτά δίνοντας την ευκαιρία στην Παραμυθιά να κάνει ένα αρχικό 6-0 και σταδιακά να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Το αρχικό 29-39 μετατράπηκε σε 37-39 για να έρθει η ισοφάριση και το παιχνίδι να μετατραπεί στο απόλυτο ντέρμπι. Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 45-45 και όλα είχαν πλέον ξεκινήσει από το μηδέν.

Το τέταρτο δεκάλεπτο επιφύλασσε στο σχεδόν κατάμεστο γήπεδο μεγάλες συγκινήσεις και αλλεπάλληλες αλλαγές στην πρωτοπορία τους σκορ. Αυτό που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι ήταν η επιμονή των Μολοσσών στην γνωστή συνταγή των πολλών τριπόντων (11 εύστοχα) που όμως δεν ήταν αρκετή, και από την άλλη στην έξυπνη άμυνα που εφάρμοσε ο κόουτς Κωστίδης και στην αλλαγή των επιθέσεων από κοντινή απόσταση. Έτσι η Παραμυθιά κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι μεταφέροντας το άγχος και την πίεση στους Μολοσσούς που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν έως το σφύριγμα την κόρνας λήξης την ξέφρενη πορεία της Παραμυθιάς. Η νίκη ήρθε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με τον Τάχια να πετυχαίνει μεγάλα και δύσκολα καλάθια.

Σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα που και το παραμικρό θα έκρινε τον νικητή, η Παραμυθιάς είχε εξαιρετικά ποσοστά στις ελεύθερες βολές και δεν πλήρωσε την αστοχία που είχε στις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Το δίδυμο Ζαφειράκης-Μπάμπος επίσης πέτυχαν καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα μεγάλα καλάθια, παίζοντας ταυτόχρονα και σπουδαία άμυνα. Τάχιας με 22 πόντους, Ζαφειράκης με 17 και Μπάμπος με 16 πόντους αντίστοιχα τα πρώτα βιολιά της Παραμυθιάς.

Από τους Μολοσσούς ξεχώρισαν οι Ζήσης Δ. με 20 (4)πόντους αλλά και πολλές άστοχες προσπάθειες με κακά ποσοστά που τελικά στοίχισαν, καθώς και οι Μήτος-Κώστης (14), Μπακαλούμης (12).

Η νίκη αυτή της Παραμυθίας την οδηγεί να φιγουράρει μόνη πρώτη στον όμιλο της!

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε η οριακή νίκη της Πάργας με 81-83 εκτός έδρας στην Άρτα με αντίπαλο την Άνω Πόλη.

Επόμενος αγώνας για την Παραμυθιά εντός έδρας στης 4 Μαρτίου σε εξ αναβολής αγώνα με αντίπαλο τον Ποσειδώνα Παξών.

Δεκάλεπτα: 17-21,29-39,45-45,66-63

Διαιτητές: Αναγνωστόπουλος – Καλαμαράς

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (Κωστίδης Πέτρος): Αθανασίου ,Κούρτης ,Ντάγκας 2, Τάχιας 22 (2),Κάτσης 2, Ανδρέου ,Βάτσιος 1,Ζαφειράκης 17(2),Ρεσβάνης 8,Μπάμπος 16(1), Πατσούρας, Φάτσιος.

Α.Σ ΜΟΛΟΣΣΟΙ (Χαντζής Β.): Πολύζος 5(1),Μπακαλούμης 12(4),Τσιρώνης, Παπαγεωργίου ,Ζήσης Δ. 20(4),Γρηγοριάδης ,Μήτος-Κώτσης 14(2),Σιώζος ,Γούλας 6, Μάσορας 6, Σχίζας, Ζήσης Σ..

Αποτελέσματα ομίλου:
Β.Α.Ο ΑΡΤΑΣ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΑΞΩΝ 66 – 50
Γ.Σ ΑΡΤΑΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗ – Α.Ο ΠΑΡΓΑΣ 81 – 83
Κ.Α.Ε ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ – Α.Σ ΜΟΛΟΣΣΩΝ 66 – 63
ΑΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ – Α.Κ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 43 – 68
ΡΕΠO : Α.Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ(Β)

In this article

Join the Conversation