Διευκολύνεται η πρόσβαση στην υγεία για τους κατοίκους ορεινών, δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιοχών

Μετά απο νομοθετική ρύθμιση που προέκυψε απο ερώτηση 4 βουλευτών μεταξύ των οποίων και του Β. Γιόγιακα

Διευκολύνεται πλέον η πρόσβαση στην Υγεία και την Πρόληψη για τους κατοίκους ορεινών, δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιοχών, μετά από σχετική διάταξη που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αφορμή για την νομοθετική ρύθμιση στάθηκε η ερώτηση των τεσσάρων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Κεφάλα (Ιωαννίνων), Χρήστου Μπουκώρου (Μαγνησίας), Βασίλη Γιόγιακα (Θεσπρωτίας) και Παρασκευής Βρυζίδου (Κοζάνης), προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας.

Πιο αναλυτικά, οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ερώτησή τους που κατατέθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2020 προς τους αρμόδιους υπουργούς, επεσήμαναν την ανάγκη εκπόνησης σχετικού προγράμματος από τα συναρμόδια υπουργεία, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, προκειμένου η πολιτεία να λειτουργήσει προληπτικά για πληθυσμούς που μειονεκτούν στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνώρισε την ανάγκη διευκόλυνσης προσβασιμότητας των κατοίκων των ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών στις δομές υγείας και υιοθέτησε άμεσα την πρόταση των βουλευτών, θεσπίζοντας ειδικό πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής με τίτλο «Πρόληψη στο Σπίτι», όπως προβλέπεται στο άρθρο 18 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο αποτελεί τμήμα της δημοτικής δομής «Βοήθεια στο Σπίτι».

Οι βουλευτές, αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την υιοθέτηση της πρότασής τους και τη βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να δώσει λύση σε ένα σοβαρό ζήτημα που ταλάνιζε την καθημερινότητα των κατοίκων των ορεινών, απομακρυσμένων και μειονεκτικών περιοχών.

In this article

Join the Conversation