Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών

+Φωτογραφίες

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του γεωδυναμικού ινστιτούτου Αθηνών αλλά και αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις 02:49, σχεδόν στο ίδιο επίκεντρο (ανάμεσα από Γλυκή και Κυψέλη στον Αχέροντα ποταμό), με το σεισμό στις 11:38 το βράδυ της Παρασκευής μεγέθους 4,3 βαθμών.

Το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης (USGS), κατέγραψε τη δόνηση στα 5,7 Ρίχτερ

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Συνεχής ενημέρωση:

Update 03:26: Η πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων στην Γλυκή.

Update 03:40: Καθησυχαστικός ο Χουλιάρας: O Γεράσιμος Χουλιάρας, με σχόλιο του ανέφερε πως “παρακολουθούμε την εξέλιξη του ισχυρού σεισμού των 5,6 Ρίχτερ από το σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στην δυτική Ελλάδα αν θυμόσαστε τους προσεισμούς σε Πάργα και Καρδίτσα τους τελευταίους μήνες και δεν προβλέπεται από εμένα εξέλιξη σε μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή, μην ανησυχήστε”

Update 03:45: Ο σεισμός όπως καταγράφηκε από το γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Update 03:58: Διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο Γλυκής Παραμυθιάς – Πτώσεις βράχων στην επαρχιακή οδο Γλυκής Παραμυθιάς στο  ύψος της Χόικας. Στο σημείο η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Παραμυθιάς

Update 04:13: Δυο μετασεισμοί ακολούθησαν έπειτα απο την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,6 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο ο πρώτος μετασεισμός ήταν μεγέθους 3,1 της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται 35,2 χλμ νότιο ανατολικά της Ηγουμενίτσας και εστιακο βάθος τα 2 χιλιόμετρα. Δέκα λεπτά αργότερα ακολούθησε ένας μικρότερος σεισμός μεγέθους 2,0 της κλίμακας Ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο.

Update 04:15: Σοβαρές ζημιές σε παλιά κτήρια στο Καναλάκι. Όλη η πόλη χωρίς ρεύμα

Update 04:20: Επί ποδός βρίσκονται η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική και ομάδες εθελοντών.

Update 04:36: Προσπάθειες για να να απομακρυνθούν οι βράχοι και να ανοίξει ο δρόμος στο ύψος της Χόικας

Update 04:44: Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Πρέβεζας Ηγουμενίτσας έχει διακοπεί λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα, στο ύψος της Λούτσας.

Update 04:51: Επικοινωνία Γεράσιμου Χουλιάρα με τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, για τον ισχυρό σεισμό στην Πάργα. Σύμφωνα με τις αναλύσεις,είναι ο κύριος σεισμός και παρακολουθούμε την εξέλιξη από το Εθνικό σεισμολογικό δίκτυο. Αναλυτικά ανέφερε ο Γεράσιμος Χουλιάρας: “Μίλησα πριν λόγο με τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά για τον ισχυρό σεισμό στην Πάργα και σας ενημερώνω ότι άμεσα θα ελεγχθεί η περιοχή για τυχόν ζημιές”.

In this article

Join the Conversation