Αχέροντας: 8 κτίρια θα ελεγχθούν για στατική επάρκεια. Καραγιάννης: “Ολοκληρώνεται η καταγραφή ζημιών”

Στόχος η επιτάχυνση των διαδικασιών για να αποζημιωθούν οι πληγέντες

Την καταγραφή των ζημιών στις τοπικές κοινότητες του Αχέροντα, πραγματοποιούν συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Σουλίου. Σε Χόικα, Γαρδίκι, Γλυκή και Ποταμιά βρίσκονται οι 4 πολιτικοί μηχανικοί των τεχνικών υπηρεσιών και η πολιτική προστασία του δήμου Σουλίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, 8 κτίρια θα ελεγχθούν τις επόμενες ώρες από συνεργείο του υπουργείου εσωτερικών για την στατική τους επάρκεια.

Οι ζημιές είναι αρκετές τόσο σε οικίες όσο και σε εμπορικά καταστήματα, άλλα και σε μία βιοτεχνία.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σουλίου στην paramythia-online.gr, η καταγραφή των ζημιών θα ολοκληρωθεί άμεσα, και στόχος είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων.

“Συνεργαζόμαστε με τον κ. Λέκκα, την περιφέρεια και τον δήμο Πάργας, έτσι ώστε να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης. Από τις 3:00 τα ξημερώματα τα συνεργία του δήμου μας βρίσκονται στην περιοχή και έχουν επέμβει σε διάφορα σημεία των πληγέντων κοινοτήτων. Η καταγραφή των ζημιών θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα πρέπει να εστιάσουμε στο πως θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις”, ανέφερε ο Γιάννης Καραγιάννης.

In this article

Join the Conversation